Politička platforma Budimo grad predstavila listu za Gradsko vijeće Grada Varaždina

VV | 4.5.2021. u 10:24h | Objavljeno u Aktualno

Članovi nezavisne političke platforme Budimo grad u ponedjeljak, 3. svibnja 2021. u 18,30 sati, na Starom gradu predstavili su svoju nezavisnu listu kandidata za gradsko vijeće. Kako Budimo grad nije politička stranka, ta lista će na glasačkom listiću, pod brojem 8, nositi naziv - Kandidacijska lista grupe birača - nositeljica Dubravka Novak.

Nositeljica liste Dubravka Novak istaknula je kako se na listi nalazi 11 kandidatkinja i 10 kandidata različitih struka i područja djelovanja koji su se okupili jer smatraju da je u Varaždinu nužna promjena u upravljanju gradom. Na listi se nalazi 18 osoba s visokom stručnom spremom, 2 osobe s visokom stručnom spremom i jedna osoba sa srednjom stručnom spremom.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, Ana Petrić, poimenice je predstavila svakog kandidata, te naglasila kako se radi o ostvarenim ljudima,spremnim uložiti svoje znanje, trud i vrijeme i pozvala građane da izađu na izbore i daju im svoje povjerenje.

Najmlađa kandidatkinja s liste, dvadesetčetverogodišnja diplomirana politologinja i aktivistica Dorotea Strelec, u svom govoru naglasila je kako lista sadrži i mlade osobe kojima platforma Budimo grad daje prostora i pruža priliku za aktivno djelovanje.

Kratak govor održao je i varaždinski galerist i roker, pjevač benda Crna kronika, Ignac Klarić, koji se osvrnuo na klijentelizam, korupciju i interesne postizborne koalicije političkih aktera koje su ga, kako je istaknuo, motivirale da se građanski aktivira kroz platformu Budimo grad.

Listi za gradsko vijeće Budimo grad i Dubravki Novak kao nositeljici te liste, u i ime „Možemo!“ došla je pružiti saborska zastupnica Sandra Benčić.

slika4.png

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci