Policijska uprava varaždinska ubuduće će promet nadzirati i - dronom Foto: VV arhiva / ilustracija

Policijska uprava varaždinska ubuduće će promet nadzirati i - dronom

Varaždinske vijesti | 1.3.2023. u 13:46h | Objavljeno u Aktualno

Policijska uprava varaždinska ubuduće će promet nadzirati i - dronom.

Primopredaja opreme za nadzor i praćenje prometa iz zraka vrijednosti 9.000 eura održat će se u petak, 3. ožujka, slijedom sklopljenog Ugovora između Hrvatskih cesta i Policijske uprave varaždinske o međusobnoj suradnji u svrhu povećanja sigurnosti prometa na državnim cestama na području Varaždinske županije.

- Na nacionalnoj razini Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatske ceste sukreatori su Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, dok na lokalnoj razini upravo ovakvi projekti utječu na sigurnost prometa, ali i na sigurnost građana u širem smislu - napomenuli su iz PU varaždinske.

- Naime, s ciljem dodatnog povećanja sigurnosti prometa te kvalitetnijeg nadzora i upravljanja prometom na cestama Varaždinske županije, a slijedom sklopljenog Ugovora, Policijska uprava varaždinska kontaktirala je Hrvatske ceste d.o.o. u kolovozu 2022. godine radi nabave dodatne potrebne opreme. U tu svrhu Hrvatske ceste su osigurale financijska sredstva i provele postupak nabave predmetne opreme koja se sastoji od bespilotne letjelice tzv. drona, pripadajuće informatičke opreme za upravljanje bespilotnom letjelicom te opreme za pohranu prikupljenih podataka - pojasnili su iz policije.