Policijska uprava varaždinska obilježila blagdan svetog Mihaela – Dan policije Foto: PU varaždinska

Policijska uprava varaždinska obilježila blagdan svetog Mihaela – Dan policije

Varaždinske vijesti | 26.9.2020. u 15:30h | Objavljeno u Aktualno

I ove je godine u Policijskoj upravi varaždinskoj obilježen blagdan svetog Mihaela – Dan policije. Program ovogodišnjeg obilježavanja blagdana zaštitnika policije započeo je u četvrtak, 24. rujna, tradicionalnom akcijom dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo 30-ak djelatnika.

- Taj bi broj zasigurno bio puno veći, no s obzirom da su djelatnici Policijske uprave redovni darivatelji krvi, koje Društvo Crvenog križa ili Opća bolnica Varaždin, stalno, prema potrebama za određenom krvnom grupom, pozivaju tijekom cijele godine, nisu se mogli odazvati svi zainteresirani - ističu iz PU varaždinske.

pu_varazdinska_dan_policije_2020_2.JPG

Obilježavanje je nastavljeno u petak, 25. rujna u 8 sati na Gradskom groblju Varaždin, gdje je načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić sa svojim zamjenikom Daliborom Božićem i drugim suradnicima, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odao počast svim poginulim i nestalim pripadnicima Policijske uprave varaždinske. Počast su im tom prigodom iskazali i članovi obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika te članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon položenog cvijeća i svijeća te odsviranog mirozova, nazočne je u molitvu uveo vlč. Ivica Horvat, kapelan Policijske kapelanije Policijske uprave varaždinske, uz lijepe riječi utjehe i nade.

Uslijedila je sveta misa u katedrali Uznesenja Blažene djevice Marije u Varaždinu, za sve poginule, nestale i preminule policajce, koju je predvodio varaždinski biskup Bože Radoš. Počast poginulim i nestalim policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, odana je potom i polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u spomen-sobi i kod spomen-panoa u prostorijama Policijske uprave, gdje se također molitvom i sjećanjem na žrtvu poginulih branitelja, nazočnima obratio vlč. Ivica Horvat.

Uslijedila je svečanost u Policijskoj upravi varaždinskoj, kojoj su nazočili članovi obitelji poginulih, nestalih i preminulih policijskih službenika, zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak, zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar te drugi gosti. Nakon hrvatske himne i minute šutnje za sve poginule, nestale i preminule djelatnike, nazočnima se u ime domaćina, obratio načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić.

pu_varazdinska_dan_policije_2020_1.JPG

- Kako sigurnost građana Varaždinske županije nije rezultat rada samo Policijske uprave varaždinske već ovisi i o njenoj suradnji sa svim institucijama, udrugama i drugim subjektima različitih nadležnosti, u cilju povećanja sigurnosti nastavit će se s organizacijom i provođenjem niza zajedničkih projekata. Prvenstveno kroz unaprjeđenje rada vijeća za prevenciju osnovanih u svim općinama, gradovima i Županiji, kao i kroz Zakladu za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ - rekao je, među ostalim, Benčić.

Čestitke djelatnicima Policijske uprave varaždinske i pohvale za dobar rad i nastojanja u održavanju dobrog stanja sigurnosti, policajcima su uputili zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar i zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak. Posebno su u svojim obraćanjima istaknuli dobru suradnju koja je od početka pandemije koronavirusa postala još bolja i intenzivnija.

Kako je Dan policije prigoda za odavanje priznanja, načelnik Policijske uprave varaždinske ovom je prilikom uručio pohvalnice djelatnicima koji su se posebno istaknuli u radu tijekom protekle godine.

Ovogodišnji su dobitnici: Matko Murić iz Ureda načelnika, Krunoslav Canjuga iz Službe policije, Darinko Tkalčec iz Službe kriminalističke policije, Ninoslava Horvatić i Andreja Lukač iz Službe zajedničkih i upravnih poslova, Nenad Kelemenić iz Operativno-komunikacijskog centra policije, Darko Podoreški i Zvonimir Uršulin iz Interventne jedinice policije, Mladen Meštrić i Marina Kostanjevac iz Policijske postaje Varaždin, Dragutin Maček i Radmila Milec iz Policijske postaje Ivanec, Neven Grulja iz Policijske postaje Ludbreg, Saša Vitez i Zdravka Pintač iz Policijske postaje Novi Marof, Nenad Pavlinić i Ivana Trokter iz Postaje prometne policije Varaždin te Denis Mrljić i Dejan Strelec iz Postaje granične policije Varaždin.

pu_varazdinska_dan_policije_2020_3.jpg

pu_varazdinska_dan_policije_2020_4.jpg

pu_varazdinska_dan_policije_2020_5.JPG

pu_varazdinska_dan_policije_2020_7.JPG

pu_varazdinska_dan_policije_2020_6.JPG

pu_varazdinska_dan_policije_2020_8.JPG