Policija o subotnjim prosvjedima: "Javna okupljanja će se snimati i osiguravati" Foto: VV arhiva / ilustracija

Policija o subotnjim prosvjedima: "Javna okupljanja će se snimati i osiguravati"

Varaždinske vijesti | 6.5.2022. u 12:04h | Objavljeno u Aktualno

Iz Policijske uprave varaždinske izvijestili su da su zaprimili prijavu javnog okupljanja od Udruge u ime obitelji da će u subotu, 7. svibnja, u vremenu od 10.30 do 12.30 sati na prostoru ulica i trgova Grada Varaždina, održati mirno okupljanje - javni prosvjed pod nazivom „Hod za život u Varaždinu“.

- Također, je u isto vrijeme na prostoru Šetališta Josipa Jurja Strossmayera od Udruge mladih V.U.K. Varaždin, zaprimljena prijava javnog okupljanja za održavanje mirnog okupljanja – javnog prosvjeda pod nazivom „Slanje poruke tolerancije, ravnopravnosti, poštivanja ženskih prava i ljudskih sloboda“ - naveli su iz policije.

- Prilikom prijavljivanja javnog okupljanja organizatori su upozoreni na obveze koje su im propisane Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira. Navedenim obavezama su se dužni pridržavati svi sudionici oba prosvjeda. Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima snimati javna okupljanja i poduzimati mjere i radnje osiguranja navedenih javnih okupljanja - priopćili su iz policije.