Policija dva puta intervenirala u ludbreškoj Osnovnoj školi!?

Ivica Kruhoberec | 5.6.2023. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

O razlogu zašto je policija i prošlog tjedna bila u OŠ Ludbreg, nismo uspjeli gotovo ništa doznati, osim da nema veze s prvim slučajem zbog kojeg su učenici i roditelji ispitivani na policiji tijekom noćnih sati

U manje od mjeseca dana, policija je dva puta intervenirala u Osnovnoj školi Ludbreg. Prošlog četvrtka djelatnici policije bili u školi, dok su tri tjedna ranije razgovarali s učenicima jednog razreda i njihovim roditeljima. Na to nas je upozorio jedan od roditelja učenika, koji se pita što se to događa da policija tako često dolazi.

-Vidio sam jučer kod škola službeno policijsko vozilo, a čini mi se vozilo Hitne medicinske pomoći. Nije se valjda ponovno nešto dogodilo zbog čega budemo morali na policiju, pitao nas je u petak zabrinuti roditelj jednog od učenika OŠ Ludbreg, dodajući da više ne bih htio da on ili bilo koji drugi roditelj doživio ono što je on nedavno doživio s djetetom, a ni danas mu nije najjasnije zašto je do toga dođlo i što je točno bilo posrijedi.

Naime, kako tvrdi, tijekom noći s petka, 12. svibnja, na subotu, 13. svibnja, roditelji cijelog jednog razreda OŠ Ludbreg bili su pozvani s djecom u policijsku postaju. Tu su davali iskaz zbog postupka jednog učenika, koji je nekome bio povod za angažiranje policije, i to usred noći!

-To dijete je živo, ali nije zločesto, a kamoli da bi nekome napravilo takvo zlo zbog kojeg bi trebala intervenirati policija, i to još kasno u noć. Zamislite kako bi vama bilo da morate 12-godišnjka doslovno dizati iz kreveta i s njime ići na policiju, ne znajući što se događa. Neki su zbog toga bili jako zabrinuti i ljuti, a neki su se roditelji čak i međusobno posvađali. No, najžalosnije je da su zbog svega pojedina djeca plakala i doživjela traumu. Baš bi me zanimao što o tome svemu veli dječja pravobraniteljica ili školski odbor, veli roditelj, napominjući da je kod tri obitelji, osim razgovora, policija napravila i pretres doma.

Više čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...