D. Habijan: Zaključak koji prethodi razrješenju ravnateljice bolnice S. Zember je falsifikat

| 9.1.2017. u 11:10h | Objavljeno u Aktualno

Upravno vijeće varaždinske Opće bolnice na čelu s predsjednikom Upravnog vijeća Zoranom Šantekom (HNS), u petak 30. prosinca donijelo je Zaključak kojim se od ravnateljice Opće bolnice Varaždin dr. Sanje Zember traži očitavanje o poslovanju bolnice na temelju kojeg će UV odlučivati o njezinom razrješenju.

Doznajemo to od člana Upravnog vijeća bolnice Damira Habijana (HDZ) koji se protivi takvom zaključku i kaže kako je riječ o falsifikatu.

- Na inicijativu predsjednika Upravnog vijeća dodana je jedna točka dnevnog reda i ja nisam bio za to, jer za to nismo imali materijala i nismo imali o čemu raspravljati. Međutim, prošlo je da se to uvrsti, a raspravljalo se o poslovanju bolnice. Na kraju je donijet zaključak da se traži neko očitovanje od ravnateljice - kazao je Habijan te istaknuo kako taj zaključak ne odgovara onome o čemu se razgovaralo.

- Naime, zaključak se poziva na odredbe članka 44. Zakona o ustanovi i članka 62. Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji govore o postupku razrješenja ravnatelja ustanove, a o tome pod tom točkom dnevnog reda riječi nije bilo. Nitko nije spomenuo razrješenje niti taj postupak, govorilo se svašta, o poslovanju bolnice, ali ne i o razrješenju niti o razlozima radi kojih bi se oba razriješila. Na temelju tog zaključka, ravnateljica se mora očitovati na razloge za razrješenje u određenom roku i nakon toga se može eventualno donijeti odluka o razriješenju. Zato sam rekao da to izgleda kao neki postupak ili predradnja koja je nužna da se provede da je se razriješi - kaže Habijan.

Pojašnjenje spornog zaključka željeli smo čuti i od predsjednika UV-a Zorana Šanteka, ali on nam se nije javljao na telefon.