Pokrenuta internetska platforma za prijavu za cijepljenje protiv Covida-19 Foto: VV arhiva / ilustracija

Pokrenuta internetska platforma za prijavu za cijepljenje protiv Covida-19

Varaždinske vijesti | 2.3.2021. u 10:41h | Objavljeno u Aktualno

U ponedjeljak, 1. ožujka, pokrenut je sustav prijavljivanja građana zainteresiranih za cijepljenje protiv Covida-19. Osim prijava liječnicima obiteljske medicine, građanima je dostupna prijava preko cijepise.zdravlje.hr ili pozivom na besplatan broj 0800 0011 (radnim danom od 8 do 20 sati).

Svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj mogu se prijaviti za cijepljenje preko internetske stranice cijepise.zdravlje.hr, ili telefonom na 0800 0011 gdje će njihove prijave biti zaprimljene i zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu.

- Kao i dosad, građanima s kroničnim bolestima preporučujemo da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja. Nepokretne ili teže pokretne osobe također se prijavljuju za cijepljenje svom liječniku obiteljske medicine koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama kao i do sada - priopćilo je Ministarstvo zdravstva.

Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti bilo na svoje e-adrese, SMS porukom ili telefonski, ovisno o svom odabiru prilikom prijave. Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi.

Za one koji se iz različitih razloga ne mogu sami prijaviti preko internetske stranice, prijavu na internetskoj stranici umjesto njih će ispuniti operateri u pozivnom centru 0800 0011. Iz HZJZ-a su poručili kako su dodatno omogućili da djelatnici županijskih zavoda za javno zdravstvo ispune prijavu umjesto građana na internetskoj stranici, i to preko telefonskih brojeva županijskih Zavoda za javno zdravstvo, dostupnih OVDJE. Prije poziva, potrebno je pripremiti ime i prezime osobe koja se prijavljuje na cijepljenje, OIB (ili MBO) i datum rođenja.

Za Varaždinsku županiju dostupan je broj županijskog Zavoda za javno zdravstvo: 042 653 178, od ponedjeljka do petka od 7.30 do 15.30 sati.

Screenshot_2021-03-02_Cijepise__MISLI_NA_DRUGE.jpg