Poduzetnici, obrtnici i OPG-ovi, javite se na Javni poziv u sklopu Plana za industrijsku tranziciju sjevera Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Poduzetnici, obrtnici i OPG-ovi, javite se na Javni poziv u sklopu Plana za industrijsku tranziciju sjevera

VV | 19.3.2022. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija poziva poduzetnike, obrtnike, OPG-ove i ostale dionike poslovnog sektora s područja Varaždinske županije da Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije trenutno provodi postupak mapiranja dionika regionalnih lanaca vrijednosti iz poslovnog sektora, a u okviru Plana za industrijsku tranziciju Sjeverne Hrvatske.

Plan za industrijsku tranziciju Sjevernu Hrvatske je strateški dokument temeljem kojeg će se, u okviru Integriranog teritorijalnog programa, u narednom razdoblju raspisivati javni pozivi za dodjelu bespovratnih EU sredstava poslovnom sektoru.

- Mapiranje se provodi putem Javnog poziva objavljenog na mrežnim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a usmjereno je prvenstveno na poduzetnike koji svojim radom doprinose usmjeravanju regionalnog gospodarstva prema prioritetnim nišama u okviru regionalnih lanaca vrijednosti Sjeverne Hrvatske. Prijave su moguće do 28. ožujka ove godine, a cilj postupka mapiranja je detektiranje kritične mase poduzetnika u okviru pojedinog regionalnog lanca vrijednosti, ali i preduvjet za sudjelovanjem u izradi akcijskih planova koji će se koristiti u svrhu pripreme ciljanih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU u razdoblju 2021. – 2027. u okviru industrijske tranzicije hrvatskih regija - izvijestili su iz Varaždinske županije.

Postupak mapiranja je krajnje jednostavan i, u pravilu, se sastoji od popunjavanja Upitnika uz prilaganje Izjave prijavitelja te za samog prijavitelja ne generira nikakav trošak ni financijsku obvezu, a jasno implicira zainteresiranost poduzetnika za korištenje bespovratnih EU sredstava, unutar sektora njegovog poslovanja.

Javni pozivi te učestala pitanja i odgovori objavljeni su na službenim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

S obzirom na važnost tematike i kratkoću rokova, Varaždinska županija dodatno apelira na poduzetnike da se prijave na Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci