Podolnjaku 7plus Regionalni tjednik odbio objaviti plaćeni oglas!?

vv | 29.4.2017. u 10:16h | Objavljeno u Aktualno

-Ovo je izuzetno zabrinjavajuće za slobodu govora i informiranja građana u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, ustvrdio je saborski zastupnik i potpredsjednik Mosta NL Robert Podolnjak¸ navodeći da je 7plus Regionalni tjednik odbio objaviti njegov unaprijed plaćeni oglas u kojem govori o svom radu kao gradski vijećnik.

-Na dvije stranice dao sam sažeti prikaz ključnih pitanja za ovaj naš grad, grad Varaždin, jer smatramo da je to bilo važno, kao i da se radi o besplatnoj tiskovini. Međutim,  bez ikakvog obrazloženja, ali doslovce ikakvog, onemogućeno je objavljivanje oglasnog materijala, iako je bio i unaprijed plaćen, štoviše već i prelomljen na dvije stranice i dostavljen mi na autorizaciju, rekao je Podolnjak napominjući da razlog neobjavljivanja očigledno nije bio manjak prostora, tim više što je objava pravodobno i najavljena.
Uz to, kako je dodao, sličan oglasni materijal objavljen je u Varaždinskim vijestima, ali nešto duži, tako da i to govori kako nije bilo ništa utuživo.

-Očigledno, nameće se zaključak da je ovo učinjeno ciljano, i to samo zato da se onemogućiti ravnopravna izborna utakmica svih aktera u Varaždinu, a naročito Mosta nezavisnih lista, ustvrdio je Podolnjak, aludirajući pri tom na to da iza 7plus Regionalnog tjednika stoji jedna opcija koja sudjeluje na svibanjskim izborima sa svojimkandidatima.

Upitan kako gleda da će se na izborima u Varaždinu naći više kandidata koji imaju kaznene prijave pa i postupke i nepravomoćne presude, Podolnjak je rekao kako je Most svoj stav jasno pokazao predlaganjem dopuna Zakona o lokalnih izborima koji zabranjuje kandidaturu pravomoćno osuđenim osobama za određena djela s određenom visinom kazne, a njegov je stav da se na izborima ne bi trebali kandidirati i osobe s potvrđenim optužnicama.

Podolnjak se osvrnuo se i na krizu državne vlasti, pri čemu je, uz ostalo, naveo razloge zašto je za Most bio neprihvatljiv ostanak u Vladi ministra financija.