Podolnjak apelira da se objavi imovinska kartica Đure Sesse

VV | 14.7.2017. u 09:55h | Objavljeno u Aktualno

Robert Podolnjak u ime Kluba zastupnika Mosta apelira na parlamentarnu većinu da objavi imovinsku karticu kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, jer će u suprotnom pri izboru predsjednika biti suzdržani.

- Pitanje imovinske kartice je od javnoga interesa, posebice kada se radi o predsjedniku Vrhovnoga suda - rekao je Podolnjak, navodeći kako ne razumije zašto imovinska kartica ne bi bila prikazana Nadležnom odboru i zastupnicima u Hrvatskom saboru kako bi se otklonila sumnja, jer će imovinska kartica ionako u relativno kratko vrijeme postati dostupna javnosti.

Podsjetimo, sjednica saborskog Odbora za pravosuđe, na kojoj se saslušavao Đuro Sessa, prekinuta je na zahtjev SDP-ovih članova jer su tražili da se utvrde sve činjenice o Sessinoj imovinskoj kartici.

- Taj jedan detalj, imovinska kartica, je dovela do toga da su članovi iz reda oporbe napustili Sjednicu i da je odluka zapravo donesena glasovima parlamentarne većine - rekao je Podolnjak.

Njegovo mišljenje je da predsjednik Vrhovnog suda ne bi trebao biti odabran parlamentarnom većinom, već da bi za njegov izbor trebao biti potreban što veći konsenzus. Imovinska kartica bi trebala biti dostupna jer će u protivnom članovi oporbe, ali i članovi Kluba zastupnika Most u izboru predsjednika biti suzdržani.