Dodijeljene potpore Županije u turizmu: uz "Kuće za odmor s pričom" i tri prezentacijska centra Foto: Varaždinska županija

Dodijeljene potpore Županije u turizmu: uz "Kuće za odmor s pričom" i tri prezentacijska centra

IHR/Varaždinske vijesti | 15.5.2019. u 12:58h | Objavljeno u Aktualno

Zahvaljujući bespovratnim potporama Varaždinske županije u turizmu za 2019. godinu u iznosu od milijun kuna ukupno 58 osoba dobili su mogućnost pokrenuti ili unaprijediti već postojeću turističku priču. Riječ je o projektu "Kuće za odmor s pričom" za koje je danas u Županijskoj palači održana svečanost dodjele bespovratnih potpora.

- Danas smo podijelili potpore u iznosu od čak milijun kuna za naš novi, autohtoni turistički projekt "Kuće za odmor s pričom“ kojim omogućavamo našim privatnim poduzetnicima da kroz ulaganja u nove smještajne kapacitete kao opremanje i uređenje postojećih, podignemo našu turističku ponudu na jednu novu, višu i kvalitetniju razinu. Kroz nove projekte, brojne manifestacije snažno promoviramo i brendiramo naše domaće proizvode, OPG-ove i gastronomiju, a time i cjelokupnu turističku ponudu Varaždinske županije u čemu je projekt „Kuće za odmor s pričom“ odlična nadogradnja – rekla je Natalija Martinčević, predsjedavajuća TZ Varaždinske županije.

Direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini također je izrazio zadovoljstvo provedbom ovog projekta.

- Milijun kuna je ukupno predviđeno za buduće korisnike, šesteročlanom povjerenstvu je bilo predano 88 prijava, a 58 prijava je odobreno jer korisnici ispunjavaju sve kriterije. Ono što nas posebno veseli je 41 novi poduzetnik koji će otvoriti nove kapacitete, a imamo i tri prezentacijska centra, jedan na Varaždinbregu vezan uz vinogradarstvo, zatim okolica Varaždina vezana uz bučino ulje, te okolica Ivanca gdje će se raditi na promociji heljde – rekao je Bojanić Morandini.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović je naznačio kako se radi o mjeri koja zadire i u područje gospodarstva.

- Svaka kuća za odmor ima svoju priču i tu nije poanta u tome da ljudi budu izmjenjivači posteljine nego da imaju sadržaje organizirane za turiste, primjerice da s turistima ispeku pekuili uključe turiste u lokalne manifestacije. Intencija nam nije da imamo noćenja po 100 kuna, nego da imamo sadržaj uz te kuće za odmor. Idućih godina radit ćemo na tome da podignemo kvalitetu. Možemo, imamo što ponuditi, samo trebamo naučiti način na koji to ostvariti i prezentirati turistima - rekao je Jakopović.