Počinje sakupljanje odbačenih rezanih božićnih drvaca, provjerite kad ste na redu Foto: Čistoća d.o.o.

Počinje sakupljanje odbačenih rezanih božićnih drvaca, provjerite kad ste na redu

Varaždinske vijesti | 4.1.2020. u 18:24h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski Parkovi uskoro započinju sa sakupljanjem odbačenih rezanih božićnih drvaca na području Varaždina.

Božićna drvca će se sakupljati i odvoziti sa zelenih površina prema ustaljenom rasporedu, od centra grada prema okolnim naseljima.

- Apeliramo na građane da u što je moguće većem broju deponiraju svoja otpadna drvca na javnu zelenu površinu, na vidljivo mjesto, ako je moguće u blizinu kontejnera za komunalni otpad i to najkasnije do 31. siječnja, kako bi svoje zelene površine i dalje ostavljali urednima i bez smeća - poručili su iz Parkova.

- Raspored je okvirni. Zadržavamo pravo izmjene rasporeda sakupljanja božićnih drvca. Dinamika sakupljanja ovisi o količini odbačenih drvca. Ukoliko će biti potrebno, drvca će se sakupljati do kraja siječnja - napominju iz Parkova, uz napomenu da su u rasporedu navedene samo glavne ulice kretanja, dok se sakupljanje obavlja i u dijelu sporednih ulica s kojima su povezane.

Raspored sakupljanja odbačenih rezanih božićnih drvaca 2020.:

Utorak (7.01., 14.01., 21.01., 28.01.)
Centar, B.Radića (od Vrazove do bolnice), Vidovski trg, Z. i Frankopana (do Vidovskog trga), Cesarčeva, K.P.Krešimira IV, Vrazova, Hallerova, Preradovićeva, Trg B. Jelačića, Nazorova
Srijeda (8.01., 15.01., 22.01., 29.01.)
Kolodvorska, Graberje, Merlićeva, Optujska, Gortanova, G. Krkleca, R.Hercega, B. Radića, Meštrovićeva, V. Lisinski, Režekova, Milkovićeva, Križanićeva, POS, Vodovodna, Ivanečka, R.Ružića, B. Težaka, Lepoglavska
Četvrtak (9.01., 16.01., 23.01., 30.01.)
Krležina, Filićeva, Z. i Frankopana-naselje, Aleja kralja Zvonimira, Vukovićeva, Zagrebačka, Supilova, Kozarčeva, Prešernova, V. Novaka, Slavenska, Masarykova, Bogovićeva, Keršovanijeva, Milčetićeva, Anina, Trenkova
Petak (10.01., 17.01., 24.01., 31.01.)
Banfica-naselje, Međimurska, Sajmište, Štoosov trg, Gupčev trg, Kumičićeva, Harambašićeva, Vežićeva, Široke ledine, Hercegovačka, Bosanska, Dravska poljana, Župančićeva, Šterova
Ponedjeljak (13.01., 20.01., 27.01.)
Biškupec, Hrašćica, Optujska, Jalkovečka, Biškupečka, Grabanice, D. Cesarića, Z. Kunc, D. Rakovca

Drvca će prikupljati i Čistoća

Kao davatelj javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada, društvo Čistoća d.o.o. iz Varaždina će tijekom siječnja prikupljati i odvoziti odbačena božićna drvca na području Grada Varaždina i Grada Varaždinskih Toplica (samo za naselje Varaždinske Toplice).

Odbačena božićna drvca besplatno će se prikupljati i odvoziti u sklopu javne usluge prikupljanja biorazgradivog komunalnog otpada prema sljedećem rasporedu:

Grad Varaždin:
11. siječnja 2020. godine i 18. siječnja 2020. godine

Grad Varaždinske Toplice - samo naselje Varaždinske Toplice:
10. siječnja 2020. godine i 16. siječnja 2020. godine

- Mole se građani iz stambenih zgrada da božićna drvca odlažu uz spremnike za odlaganje komunalnog otpada, a građani iz individualnih kuća na dio površine uz prometnicu način da time ne ugrožavaju sigurnost prometa - napominju iz Čistoće.