Početkom ožujka u Ivancu kreće program mentorstva za poduzetnike početnike Foto: ilustracija / Pixabay

Početkom ožujka u Ivancu kreće program mentorstva za poduzetnike početnike

Varaždinske vijesti | 9.2.2019. u 18:01h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci Poslovna zona Ivanec d.o.o. aktivno prikuplja najperspektivnije poslovne planove poduzetnika početnika, a sve u sklopu projekta "Pružanje visokokvalitetnih usluga za mala i srednja poduzeća (MSP) putem poduzetničkog centra Poslovne zone Ivanec", odnosno u sklopu nove usluge poslovnog mentorstva.

Cilj je novoosnovanim MSP-ovima (tvrtkama i obrtnicima) omogućiti individualno savjetovanje i mentorstvo renomiranih stručnjaka, s bogatim iskustvom u prenošenju znanja te radom s poduzetnicima početnicima i start-up tvrtkama. I dok je ova usluga na tržištu vrlo vrijedna (oko 5.000 kuna) te od poduzetnika početnika zahtijeva izdvajanje znatnih financijskih sredstava, u sklopu projekta Poslovne zone Ivanec d.o.o. ova će usluga biti - besplatna.

Namjera je prikupiti najuspješnije poslovne planove kao bi ovu novu uslugu koristili poduzetnici s najboljom vizijom, ambicijom i razvojnim planom. Uslugu poslovnog mentorstva za Poslovnu zonu Ivanec d.o.o. izvodi udruga Crane (Hrvatska mreža poslovnih anđela), odnosno predsjednik udruge Davorin Štetner. Riječ je o menadžeru s impresivnim referencama u radu s poduzetnicima početnicima i start-up tvrtkama, koji će savjetovanje i osobno predvoditi.

Usluga poslovnog mentorstva korisnicima pruža jedinstvenu mogućnost da od uspješnih poslovnih ljudi, tzv. "poslovnih anđela", kroz individualan rad i pristup poduzetniku dobiju pragmatična teorijska i praktična znanja te konkretne odgovore i savjete. Riječ je, dakle, o usluzi koja korisnicima omogućuje daljnji razvoj upravo kroz ovakvu vrstu nematerijalnog ulaganja, čime se direktno utječe na sam razvoj i stvaranje nove dodane vrijednosti u poslovanju, kao i na samog poduzetnika u smislu poboljšanja njegovih poslovnih vještina i znanja.

Mentorstvo će se sastojati od analize postojeće tvrtke i ocjene poduzetničke ideje, tržišnog pozicioniranja, marketinga i prepoznatljivosti tvrtke i proizvoda, informiranja i savjetovanja kod financiranja i ulaganja u razvoj tvrtke, mogućnosti financijskih potpora, determiniranja dugoročnih ciljeva (povećanje tržišta, nova tržišta, širenje tvrtke, ulaganjau proizvodnju ili razvoj novih usluga, novi trendovi u konkretnom sektoru) i ostalog, sukladno potrebama korisnika.

Poslovni anđeli, kao mentori, svoj rad temelje na svom vlastitom poduzetničkom iskustvu te su kroz svoje vlastite biznise već iskusili sve izazove pokretanja  i uhodavanjanovog posla. Kroz ovakvu vrstu rada s novim poduzetnicima, najperspektivnije mlade tvrtke često vide i mogućnost ulaganja ili partnerstva. Upravo zato važno je istaknuti kako se kroz program poslovnog mentorstva otvara mogućnost proširenja suradnje i networkinga s udrugom Crane, koja na području međunarodnog mentorstva ima značajnu ulogu i svoje aktivnosti usmjerava na međunarodna partnerstva.

Program kreće početkom ožujka, a odvijat će se do listopada ove godine. Sve tehničke i prostorne preduvjete osigurat će Poslovna zona Ivanec i Grad Ivanec na lokaciji Gradske vijećnice, a uskoro i u novom Poduzetničkom inkubatoru. Detaljnije informacije o prijavama i potrebnoj dokumentaciji dostupne su stranici Grada Ivanca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci