VARAŽDIN Počela rekonstrukcija Ulice Ivana Gundulića, popularne Dućanske

vv | 4.9.2023. u 20:16h | Objavljeno u Aktualno

Skidanjem dotrajalih i ispucanih ploča pneumatskim bušilicama, u ponedjeljak 4. rujna 2023. godine počeli su radovi na rekonstrukciji Ulice Ivana Gundulića, popularne varaždinske Dućanske ulice. Radove su počeli djelatnici Vodogradnje, a nakon njih dolaze i radnici ostalih komunalnih poduzeća. Naime, predviđeno je da se  umjesto ploča koje su stavljene krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća stave kvalitetne kamene ploče debljine 8 centimetara, slične onima koje su postavljena na Trgu kralja Tomislava. Prije postavljanja novih ploča, radnici Elektre, Termoplina i Varkoma izmijenit će kompletnu komunalnu infrastrukturu struje, plina i vodovoda. 

Kako se planira, ploče će se prvo skinuti na samo 2/3 ulice kako bi 1/3 ulica, pojas širine oko 2 metra,  ostala slobodna za pješake, dok bi se prema trgovinama, odnosno poslovnim prostorima stavljali privremeni mostovi, odnosno prijelazi. Ukoliko dozvole vremenski uvjeti te dinamika izmjene komunalne infrastrukture, radovi bi trebali biti završeni najkasnije do Nove godine.

Dućanska ulica jedna je od najstarijih i najprepoznatljivijih te pješački najprometnijih ulica u Varaždinu. Dotrajale i ispucane ploče, kao i kanal za odvodnju oborinskih voda, unatoč brojnim popravcima i sanacijama postale su neprikladne za prolazak pješaka dostavnih, te komunalnih  vozila.  Izvođači radova mole građane i vlasnike te korisnike poslovnih prostora za strpljenje kako bi radovi protekli u najboljem redu i bili završeni u što kraćem roku, a Dućanska ulica zasluženo zasjala u novom svjetlu.

ducanska

ducanska3

ducanska4