Plenković već u Prelogu: hoće li danas biti vremena za razgovor međimurskog župana i premijera? Foto: Foto: Međimurske novine

Plenković već u Prelogu: hoće li danas biti vremena za razgovor međimurskog župana i premijera?

VV | 25.7.2019. u 09:08h | Objavljeno u Aktualno

Danas se u Čakovcu održava sjednica Vlade, a premijer Andrej Plenković već je u Međimurskoj županiji. Prema pisanju Međimurskh novina, Plenković je boravak u Međimurju započeo sa sastankom s gradonačelnikom Preloga Ljubomirom Kolarekom, nakon čega će obići Poduzetnički centar Prelog u izgradnji te tvrtke Šestan-Busch i Hilding Anders. U  Murskom Središću sastat će se i s gradonačelnikom Draženom Srpakom te će obići Dječji vrtić „Maslačak“ u izgradnji i tvrtku Sobočan interijeri. Plenković će posjetiti i Županijsku bolnicu Čakovec, a potom će se sastati s gradonačelnikom Čakovca Stjepanom Kovačem i županom Matijom Posavcem.

Sjednica Vlade zakazana je za 12.30 sati. Na dnevnom redu su brojne odluke i sporazumi koji se odnose na Međimursku županiju, no na dnevnom redu naći će se i prijedlog zaključka u vezi s projektom povezivanja željeznicom unutar funkcionalne regije Središnja Hrvatska.

Ipak, i dalje je u središtu pozornosti pitanje hoće li premijer razgovarati s županom Matijom Posavcem (HNS), koji zaziva izlazak HNS-a iz koalicije s HDZ-om?  Prema pisanju medija, pitanje je hoće li do toga doći, a i ministar Darko Horvat (HDZ) jučer je poručio kako Posavec nije domaćin te da može, kako je izjavio, pratiti premijera i popiti kavicu.