Plenković: Nove mjere trajat će do pred Božić Foto: VV arhiva

Plenković: Nove mjere trajat će do pred Božić

VV / hrt.hr | 25.11.2020. u 18:59h | Objavljeno u Aktualno

Uži kabinet Vlade razgovarao je o novim mjerama u borbi protiv koronavirusa. Najavljene nove mjere još se bruse, a bit će predstavljene na sutrašnjoj sjednici Vlade, najavio je premijer.

- Sutra ćemo o novim mjerama u borbi protiv pandemije koronavirusa. Ministar Davor Božinović konzultira se sa županima. Mjere koje ćemo donijeti trajat će do pred Božić, kazao je novinarima u Saboru Andrej Plenković. Ako bude epidemiološki potrebno, one će se i pojačavati, dodao je. Komentirajući navode u medijima da će se kafići zatvarati, a neki raditi i da će kina ostati otvorena, kazao je kako će se sve znati sutra, piše hrt.hr.

Naknade poduzetnicima

- Mi smo pokazali kroz cijelu ovu krizu da vodimo računa o privatnom sektoru i poduzetništvu. Do kraja godine bit će isplaćeno više od 8 milijardi kuna. Naći ćemo rješenje za one koji zbog mjera neće moći raditi onako kako je to danas, poručio je. Potvrdno je odgovorio na pitanje hoće li se razgovarati o obeštećenju primjerice vlasnicima kafića, a ne samo o naknadi za plaće.

Obavezno cijepljenje - da ili ne?

- Znate da tema cijepljenja, naročito u internetsko doba - dobiva razno razne dimenzije. Mislim da je svatko tko razumno, globalno i europski gleda na posljedice Covida spreman dati povjerenje liječnicima i stručnjacima da zaštite naše zdravlje. Osigurat ćemo dovoljno doza cjepiva, naročito za najranjivije. Nema jednoznačnog odgovora vezano za temu obaveze cijepljenja, kazao je Plenković.

Označeno u