Plenković: Letjelica nekoliko minuta iznad Hrvatske, potom se srušila u Zagrebu

Varaždinske vijesti/HRT | 11.3.2022. u 11:03h | Objavljeno u Aktualno

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sinoćnjeg događaja na zagrebačkom Jarunu.Letjelica bez posade pala je kod savskog nasipa, apronađena su i dva padobrana, objavio je portal HRT-a.

- Ono što znamo jest da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i da se potom srušila u Zagrebu. Dobro je da nema ozlijeđenih u ovoj situaciji. Da je pala na dio u kojem nije kuća niti zgrada. U ovom trenutku, sve službe provode sve postupke i izvide i utvrđuju konkretne činjenice. Kontaktirali smo i ukrajinsku stranu da vidimo imaju li podatke o tome kako je ova letjelica došla čak do Zagreba. Svi će maksimalno učiniti napore da se što prije utvrde razlozi uopće dolaska, a onda i rušenja ove letjelice nad Zagrebom, poručio je premijer Andrej Plenković.

Dodajmo da je premijer Andrej Plenković, vezano uz pad letjelice, jutros razgovarao s predsjednikom Zoranom Milanovićem, mađarskim premijeroViktorom Orbanomm kao i svim nadležnim članovima Vlade, gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem te veleposlanikom pred NATO-om Nobilom.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje u Versaillesu na dvodnevnom neformalnom summitu čelnika država članica Europske unije kojeg je sazvao francuski predsjednik Emmanuel Macron, a na kojem je glavna tema vojna agresija na Ukrajinu.