Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković Foto: screenshot

Plenković: Nitko nije govorio o propusnicama za Uskrs, nema nikakvih propusnica, to nije opcija

Varaždinske vijesti/N1 | 18.3.2021. u 14:53h | Objavljeno u Aktualno

Premijer Andrej Plenković govorio je danas na konferenciji za medije u povodu Zahtjeva za dodjelu sredstava iz Fonda solidarnosti EU-a. Sredstva su namijenjena za štetu nastalu nakon potresa u prosincu.Riječ je o šteti od 5,5 miijardi eura, rekao je Plenković. Osvrnuo i na epidemiološke mjere koje se mogu učekivati uoči Uskrsa.

- Strategija naše borbe protiv covida je da nema potpunog zatvaranja, Hrvatska nikad nije imala kompletno zatvaranje niti policijski sat. Nastojali smo održati život, školu, gospodarstvo, kina, kazališta, sve da život bude što bliže onome na što smo naučili do veljače prošle godine. Nažalost, epidemija imas svoju dinamiku i nove sojeve. Prije oko četiri tjedna smo bili u jako dobroj situaciji. Povećani broj zaraženih i hospitaliziranih upućuju na oprez - rekao je Plenković i pozvao građane na osobnu odgovornost.

- Sutra moramo poslati poruke županijskim stožerima. Ako je deset puta veći broj zaraženih u jednoj županiji u odnosu na drugu, onda tamo treba poduzimati mjere koje su primjerene da se ta dinamika zaraze smanji i da se ta žarišta lokaliziraju. Nije nitko govorio o propusnicama za Uskrs, nema nikakvih propusnica, to nije opcija - poručio je premijer.