Platforma Budimo grad: Zašto gradski službenici krše Statut Grada Varaždina?

Varaždinske vijesti | 28.6.2022. u 09:23h | Objavljeno u Aktualno

Tri puta je Čelan od privremene pročelnice Vesne Haluge, od privremene pročelnice Goranke Grgić i od gradonačelnika Bosilja i zamjenika Markovića tražio dostavu tih podataka. do danas ih nismo dobili

Iz Platforme Budimo grad danas su su oglasili priopćenjem o zakupu poljoprivrednog zemljišta iza Optujske ulice u Varaždinu.

- Na 6. sjednici Gradskog vijeća, održanoj 26. studenog 2021. godine, na prijedlog predsjednice GV, gđe. Zdravke Grđan, na dnevnom redu bila je točka poništenja odluke GV o raspisivanju javnog natječaja za poljoprivredno zemljište iza Optujske ulice, koje je u tom času bilo u posjedu OPG Cafuk već 16 godina.

Nedugo nakon toga, u javnosti se pojavila informacija da OPG Cafuk nije podmirivao obveze prema Gradu Varaždinu, već da s osnove zakupnine postoji dug u neutvrđenoj visini. Naš vijećnik Dražen Čelar, predsjednik Odbora za financije Gradskog vijeća, dana 10.04., kao i 18.04. te 22.04.2022. godine tražio je podatke o uplatama u proračun Grada Varaždina.

Statutom Grada Varaždina, određeno je da članovi Gradskog vijeća imaju pravo tražiti i dobivati podatke od tijela Grada Varaždina. Dražen Čelar, predsjednik Odbora za financije Gradskog vijeća tri puta je od privremene pročelnice Vesne Haluge, od privremene pročelnice Goranke Grgić i od gradonačelnika Bosilja i zamjenika Markovića tražio dostavu tih podataka. do danas ih nismo dobili.

Je li predsjednica Gradskog vijeća, gđa. Grđan obmanula vijećnike neistinito navodeći da OPG Cafuk podmiruje svoje obveze? Jesu li privremene pročelnice Haluga i Grgić prešutjele činjenicu da ta informacija nije točna i da su gradonačelnik i njegov zamjenik već mjesecima u tišini oko toga da Grad Varaždin nikad nije dobio svoj novac? Nama to tako izgleda."