VIDEO Planira se proširenje Dravskih bazena uz izgradnju povišenog bazena

| 7.9.2020. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Što se tiče kupališta na Dravi, sezona je završila s 31. kolovozom. Mogli ste i sami vidjeti da nam vremenske prilike ili bolje rečeno neprilike nisu išle u prilog te nema smisla da tamo još i dalje održavamo hladan pogon jer posjetitelja bazena sada praktički nema, tako da je kupalište na Dravi zatvoreno s 31. kolovozom. Ipak, ovdje kod Gradskih bazena, još uvijek će biti otvoren vanjski bazen s time da se korisnici uvijek mogu prebaciti s vanjskog na unutarnji - objasnio je Željko Kušter, ravnatelj Gradskih bazena Varaždin o situaciji s Dravskim bazenima koji su bili ovog ljeta otvoreno iako je situacija bila daleko od idealne zbog pandemije i epidemije koronavirusa.

Odlična organizacija

- Organizacija je bila standardna i dobro smo organizirani. Za vrijeme sezone je bilo zaposleno devetero koji su odradili veliki dio posla. Što se tiče posjetitelja, taj broj je nešto manji bio ove godine u odnosu na 2019. godinu prije svega zbog svih tih mjera kojih smo se morali pridržavati, ali i zbog vremenskih prilika. Imali smo nekih 14 600 posjetitelja. Sigurno je da je gradska vlast koja imala namjeru vratiti taj dio kupališta građanima uspjela u tome. Siguran sam da će brojka nastaviti rasti iduće godine, a da je ova bila iznimka zbog pandemije. Svaki sunčani vikend imali smo preko 1000 posjetitelja dnevno i možemo reći da smo zadovoljni s time i možemo slobodno reći da su Varaždinci prepoznali napore gradske vlasti oko svega toga da se ti bazeni obnove i da se vrate u nekadašnju funkciju. Svi stariji se vole prisjetiti Dravskih bazena i manje više kažu kako su svoje dijete poveli na Dravske bazene - naglasio je Kušter.

Ova godina je trebala biti i u znaku sportskoj nadmetanja na Dravskim bazenima. S obzirom da se otvorio novi i veći teren na pijesku gdje su se trebali odigrati dva turnira u odbojci na pijesku, a iduće godine se planira da će se na toj lokaciji odigrati završnica rukometa na pijesku.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...