PISMO STOŽERIMA "Isplatite nam 100.000 kuna za troškove ili nas ostavite na miru da radimo posao" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

PISMO STOŽERIMA "Isplatite nam 100.000 kuna za troškove ili nas ostavite na miru da radimo posao"

VV | 5.11.2020. u 15:24h | Objavljeno u Aktualno

 - Poštovana gospodo iz stožera, županijskog i nacionalnog, obavještavamo vas kako se dvorana TTS sport centra u koju je uloženo preko pet milijuna eura, neće zatvoriti s danom 7. studenim te ćemo i dalje poticati naše korisnike da se bave sportom i da u zdravom tijelu očuvaju zdrav duh - napisao je u pismu stožerima direktor TTS sport centra Mija Ivanković, reagirajući na nove preporuke županijskog Stožera civilne zaštite, u kojima se uz ostalo preporučuje obustava korištenja sportskih terena i rekreacijskih sredstava za sportove i sportske aktivnosti u kojima dolazi do fizičkog kontakta, izuzev za sportske ekipe koje se nalaze u sustavu natjecanja.
U pismu se navodi kako preporuka nema nikakvo zakonsko uporište te se krši Ustav RH.

- Kada biste pročitali dnevni izvještaj Nenada Bakića vidjeli bi ste da se krivulja izravnala i da epidemija usporava, a ne da ubrzava da bi se mjere trebale tako pojačavati. To vam je danas 5. studenog na konferenciji za novinare potvrdio i ministar zdravstva Vili Beroš. U TTS Sport centru radi 17 osoba zaposlenih na puno radno vrijeme i niti jedna nije bolesna i nema baš nikakve simptome što znači da u TTS Sport centru nema širenja zaraze jer bi se prvo netko od nas zarazio, a tek kasnije korisnici. Naime, sportska dvorana TTS se prostire na 2800 četvornih metara te u ovim okolnostima u jednom satu nikad nema više od 20 osoba na 2000 četvornih metara terena. Nadalje, pridržavamo se svih epidemioloških mjera, imamo zaposlene dvije čistačice na puno radno vrijeme koje stalno obilaze i dezinficiraju površine, svlačionice, dvorana uključuje staklene stijene i kupolu tako da se cijelo jutro (pa čak i po ovom hladnom vremenu) provjetrava. Zbog svega navedenog odlučili smo da TTS Sport centar nastavlja normalno sa radom uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje imaju nekakvog smisla, a strogo smo protiv vaših preporuka za nove mjere iz razloga jer smatramo da su neutemeljene, nelogične i donesene su zbog samopromocije kroz medije. Odlučili ste obustaviti rad sportskih i rekreativnih centara koji su, već 100 puta rečeno, prva crta obrane od bolesti, ali ste dozvolili da sportske ekipe koje nastupaju u međužupanijskom ili višem rangu natjecanja. Zar vi zaista mislite da su oni manje rizični od rekreativaca i da se ne mogu zaraziti ili prenesti zarazu na nekom drugom mjestu?! Zar su vjerska (50 osoba na 200 četvornih metara) ili javna okupljanja (30 osoba na 120 četvornih metara) manje rizična od sporta i 20 osoba na 2000 četvornih metara? Tako dugo dok ne proglasite novi lockdown i predložite financijsko obeštećenje ili dok sve ne zatvorite mi ćemo i dalje zdravo raditi i pokušati očuvati 17 radnih mjesta u TTS-u - navodi se u pismu.

Ističe kako dosadašnje mjere nisu poučile nikakve rezultate niti će ih polučiti nove rigoroznije mjere što je vidljivo iz ostatka Europe koja je pod lockdownom, a virus se i dalje širi puno više nego u RH.

- Očito je da se ponašate kao "guske u magli" i da ste si dali malo previše na važnosti i to bez osnovnog epidemiološkog ili medicinskog obrazovanja, pa da određujete kome ćete izbiti kruh iz usta i zatvoriti poslove. I sad imamo pretjerano najstrože mjere u RH koje nikako nisu adekvatne situaciji u Županiji. Ako već nemate potrebna medicinska znanja pokušajte biti empatični na barem deset minuta i zamisliti kako je to zaraditi za vlastitu plaću i plaću za 17 zaposlenih od koje živi 60 osoba. Vjerujemo da je izuzetno lagano i jednostavno ubirati dvije tisuće eura mjesečno iz proračuna i pametovati 15 minuta dnevno iz udobne i tople fotelje. Draga gospodo, ili nam u periodu od 7. do 30. studenog isplatite na žiro račun 100.000 kuna za troškove, odnosno plaće radnicima, režije i izgubljenu dobit ili nas ostavite na miru da radimo svoj posao. Mi smo djelatnost koja brine o ljudskom zdravlju, a ne party zona! - zaključuje se u pismu TTS sport centra.