Petrići predlažu mjesečnu isplatu od 15 eura za izvanškolske aktivnosti djece

| 21.11.2022. u 10:02h | Objavljeno u Aktualno

Izbacivanjem iz platforme Budimo grad, Ana i Hrvoje Petrić će vjerojatno raditi kao nezavisni vijećnici u Gradskom vijeću Varaždina, a poslali su i svoj prvi prijedlog predsjednici Gradskog vijeća za sljedeću sjednicu.

Naime, predlažu odluku o sufinanciranju izvanškolskih aktivnosti djece i mladih te smatraju da će svi gradski vijećnici podržati ovaj prijedlog i da će se u budžetu pronaći dovoljno sredstava za ovu mjeru. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Novac koji se prikupi od građana može se besciljno dijeliti radi prikupljanja simpatija i glasova, ili se može upotrijebiti za povećanje kvalitete života građana, povećanje njihovih kompetencija i izravno podupiranje onih poduzetnika koji su u svom poslu najbolji.

Upravo zato jer smatramo da je jedino ovaj drugi način ispravan, Gradskom vijeću smo uputili prijedlog da se na dnevni red nadolazeće sjednice uvrsti prijedlog Odluke o sufinanciranju izvanškolskih aktivnosti djece i mladih. Prihvaćanjem ovog prijedloga svako dijete u dobi od 6 do 17 godina, koje pohađa neku od izvanškolskih aktivnosti na području Grada Varaždina, ostvarivalo bi tijekom školske godine mjesečno sufinanciranje troškova te aktivnosti u iznosu od 15 EUR.

Ova mjera imala bi brojne pozitivne učinke. Kao prvo, potaknulo bi se roditelje da djecu uključe u sportske, glazbene, jezične, znanstvene i druge aktivnosti te im na taj način kvalitetno popune slobodno vrijeme. Osim toga, veći broj djece uključene u izvanškolske aktivnosti rezultirao bi povećanjem gospodarskih aktivnosti i izravnim vraćanjem uloženih sredstava u gospodarstvo Varaždina. Pri tome bi sloboda da upravo roditelji odaberu aktivnost koju će plaćati doprinijela tome da oni naši sugrađani koji su u svom poslu najbolji, privuku najveći broj polaznika. Konačno, na taj bi se način izbjeglo pogodovanje pojedinim klubovima ili školama koji bi bili bliži izvozu novca, ili koji bi bili bolji u „lobiranju“.

Svaki EURO koji danas uložimo u unaprjeđivanje znanja i vještina naše djece, jednog dana vratit će nam se deseterostruko."

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci