Petrić: SDP ću "bombardirati" sve dok rade ono protiv čega su se nominalno borili u opoziciji Foto: VV arhiva

Petrić: SDP ću "bombardirati" sve dok rade ono protiv čega su se nominalno borili u opoziciji

Varaždinske vijesti | 2.7.2022. u 09:42h | Objavljeno u Aktualno

Hrvoje Petrić, vijećnik Platforme Budimo grad u varaždinskom Gradskom vijeću, reagirao je na navode zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića.

>> INTERVJU Marković o prvoj godini gradskog mandata, ali i o odnosima s HDZ-om i platformom "Budimo grad"

- Stječe se dojam da je “prekomjerno granatiranje” prema nama u gradskoj upravi bilo u režiji vijećnika Hrvoja Petrića, koji se nastojao prikazati kao autoritet nespreman na kompromise. I onda se dogodio preokret, trenutak kada je upravo Petrić kod glasanja za prenamjenu prostora VIS Konfekcije sam sebi “skočio u usta”. Iako svjestan činjenice da se tu nalazi u potencijalnom sukobu interesa, jer su on i njegova obitelj poslovno povezani s tom firmom, bio je odlučujuća ruka kod izglasavanja tog važnog dokumenta. Time je pregazio toliko puta zagovaranu principijelnost i proklamirani idealizam te doveo nositeljicu liste Dubravku Novak i ostale iz platforme u nezavidnu situaciju da se opravdavaju za taj potez njihovog vijećnika - rekao je, među ostalim, Miroslav Marković.

Petrićevo reagiranje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, reagiram na intervju vice-gradonačelnika Miroslava Markovića koji je objavljen 1.7. na vašoj web-stranici, a u kojem me proziva za „bombardiranje“ SDP-a i pogodovanje u „prenamjeni zemljišta“.

Žalosna je činjenica da naš vice-gradonačelnik, bilo iz neukosti, bilo iz zlonamjernosti, barata terminom „prenamjena“ prostora VIS konfekcije. Nikakva prenamjena nije izglasana, niti će biti izglasana, niti je bila na dnevnom redu. To bi on, kao predlagatelj akta najbolje trebao znati. Taj prostor je mješovita namjena još od 2006. godine, ostaje mješovita namjena, a donošenjem UPU se na njemu ograničava i precizira mogućnost zahvata u prostoru.

Donošenje UPU ne mijenja poljoprivredno zemljište u građevinsko nego vlasniku postojećeg građevinskog zemljišta daje uvjete što i gdje na svom prostoru može graditi. Te uvjete Grad Varaždin nije bio u stanju odrediti 16 godina pa ih sada, na vlastiti trošak, predlaže vlasnik nekretnine.

Gospodinu Markoviću vjerojatno nije poznato da je nadležno ministarstvo još 2008. godine gradove obavijestilo da ne mogu uskraćivati akte za izgradnju investitorima, ako u roku dvije godine nisu donijeli potrebne UPU. Kako sam naveo, Grad Varaždin ih nije donio već 16 godina.

A SDP ću i dalje „bombardirati“, sve dok rade ono protiv čega su se nominalno borili sve silne godine provedene u opoziciji. Nisam se politički aktivirao ni da bi stekao prijatelje, niti da bi trgovao. Nisam ni političkom trgovinom došao do posla, niti socijalnim kriterijima u nadzorni odbor Varkoma. Niti to planiram.

S poštovanjem, Hrvoje Petrić, vijećnik GV Grada Varaždina"