Petrić: Nije sramota popiti, sramota je biti pijani župan

VV | 5.11.2022. u 15:49h | Objavljeno u Aktualno

Hrvoje Petrić, vijećnik Gradskog vijeća Grada Varaždina, oglasio se u vezi incidenta na terasi kafića Strauss.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Nakon više od mjesec dana od događaja, javnosti je konačno objelodanjen i posljednji komadić slagalice o veseloj noći župana Stričaka. I dok su očevici od početka tvrdili da je župan u vidno alkoholiziranom stanju fizički nasrnuo na mladića, on je tvrdio da je bio žrtva.

Međutim, kada je u javnost izašao podatak o tome da je župan zaradio prekršajnu prijavu jer je vrijeđao policajce,  njegova priča bila je i više nego sumnjiva. Tek dva tjedna nakon incidenta, župan se uspio „posložiti“ i sazvati konferenciju za medije na kojoj je „manji od makova zrna“ sve nas ponovo uvjeravao da mu netko smješta i da nema ničeg problematičnog u njegovom ponašanju. Nakon toga u javnost je izašla snimka s terase kafića iz koje se vidi kako je župan Stričak mladiću pored sebe stavio ruku oko vrata. Na to župan govori kako je mladića zagrlio.

Čemu sve ovo ponavljam?

Zato jer nas uporno pokušavaju raditi budalama. Zato jer nas uvjeravaju da smo slijepi kraj zdravih očiju. Zato jer im to prolazi već tri desetljeća.

Ne, župan nije popio koju čašu vina. Župan je morao popiti znatno više da bi imao 2,02 promila alkohola u krvi. Ne, župan nije grlio mladića pored sebe. Župan je prema njemu morao biti fizički agresivan da bi uskoro dobio čašu u glavu. Županovo ponašanje lijepo je vidljivo na objavljenim snimkama – „ako laže koza, ne laže rog“.

Je li sramota da je župan popio? Nije. Je li sramota da je u javnosti evidentno pijan? Pa već i jest. Je li sramota da je župan lagao? Apsolutno. No, prava sramota je da smo na mjesto župana izabrali osobu koja nema pojma  kako bi se na toj poziciji trebala ponašati. Osobu koja ne razumije da župan ne može u javnosti popiti šest – sedam alkoholnih pića. Osobu koja ne prepoznaje da bi moglo doći do problema s pijanim mladićima. Osobu koja ne želi shvatiti da je nekad bolje pozdraviti se i otići kući, nego izazivati nevolje. To su sve kvalitete koju bi trebala imati svaka zrela odrasla osoba, a naročito netko tko bi trebao predstavljati 175.000 stanovnika naše županije. Anđelko Stričak nijednu od tih kvaliteta nema.

Župan Stričak nije ništa drugo nego tipičan predstavnik vladajuće stranke. S podrškom sve do vrha stranke. S podrškom „mladeži“ koja se jednog dana nada nastaviti njegovim stopama. Ostavku nećemo vidjeti. Koga smo izabrali, njega ćemo gledati. Idući put, birajmo mudrije."