PBG: Pleše se onako kako svira ljubičasta interesna skupina s potporom 7 posto

vv | 3.12.2021. u 00:00h | Objavljeno u Aktualno
LS METAL

Jesmo li promijenili ustaljene načine upravljanja od proteklih vlasti? Razmišljamo li drugačije, razvijamo li grad po mjeri svih građana? Je li Varaždin postao mjera i obrazac? Ide li uopće u tom smjeru, pitaju se u platformi Budimo grad nakon zadnjih promjena na čelnim pozicijama varaždinskih gradskih institucija i poduzeća.

-Pri ulasku u sporazum sa SDP-om i Reformistima, okosnica postupanja za nas je bila transparentnost te provođenje otvorenih javnih natječaja koji će u upravljanje javnim dobrima dovesti nestranačke, stručne i sposobne kadrove. Nažalost, to se nije dogodilo. Ni izbliza. U gotovo svim promjenama nije bilo ni transparentnosti, ni stručnosti, a bogami ni sposobnosti. Istina, bilo je javnih natječaja, a neki od njih ulaze u sferu tragikomedije, ocjenjuju u PBG-u te se osvrću na promjene u poduzećima Čistoća, Parkovi, Razvojna agencija DAN i Varkom, kao i JU Gradski bazeni.

Dolazak Jelene Sekelj na čelo Parkova drže jedinim „gotovo pozitivnima slučajem“. U Čistoći je, vele, izabran „direktor po mjeri“, a onda i tehnički direktor, koji ima više iskustva u vođenju tvrtke koja se bavi gospodarenjem otpadom.

-Za novog direktora Varkoma izabrana je prema riječima gradonačelnika osoba od povjerenja i naravno stranački kolega. Postupak izbora plesao je na rubu zakonitosti i zlorabljenja položaja, a novog direktora birao je Nadzorni odbor, vele PBG navodeći da se na zna u kojem smjeru će Varkom krenuti.

Ove primjedbe na SDP malo su u odnosu na one upućene Reformistima.

-Za predsjednika uprave Razvojne agencija Sjever-DAN izabran je Željko Bedeković. Prema biografiji izgleda da je njegov najveći uspjeh vođenje županijske TZ u vrijeme kad su Reformisti vodili županiju. Kao predsjednik lokalne organizacije Reformista, ključne kvalitete koja se tražila, izravno je postavljen za direktora. Naravno bez transparentnog i javno provedenog natječaja, odlukom osnivača. Čestitamo, poručuju u osvrtu OVO NIJE UPRAVLJANJE, OVO JE PODJELA PLIJENA

Slijedi izbor Jelene Pavleković za ravnatelja JU Gradski bazeni.

-Natječaju je pristupilo četvero kandidata, a upravni odbor, na čelu s potpredsjednikom županijske organizacije Reformista Darkom Deteljom, izradio je kriterije te izvršio ocjenjivanje kandidata… Vršeći tako bodovanje kandidata, dva od njih dobili su maksimalan broj bodova i to dosadašnji ravnatelj Željko Kušter te članica Reformista gđa. Jelena Pavleković, ravnateljica JU Priroda varaždinske županije. Bez razgovora s kandidatima, UO je donio odluku da na to mjesto dođe, naravno da pogađate, gđa. Jelena Pavleković, vele u PBG-u dodajući da vjerujemo kako su članovi NO imali neki poseban „uvid“ u njene kompetencije, te da 4 godine vođenja bazena s istim brojem bodova nije pomoglo gosp. Kušteru da nastavi sa svojim mandatom, a isto tako bilo bi zanimljivo vidjeti što se je uračunalo u pet godina radnog iskustva na rukovodećim radnim mjestima, jer je gđa. Pavleković županijsku ustanovu vodila u posljednje tri godine.

Pravo je čudo, naglašavaju, koliko se stručnih osoba skupilo u Narodnoj stranci-Reformisti.

-Ako su kuloarske priče točne, čeka ih i mjesto ravnatelja JU REA Sjever. I eto, to je Grad koji postaje mjera i obrazac. Grad u kojem su predizborna obećanja Nevena Bosilja o stvarnoj promjeni kapitulirala pred neutaživom grabeži Reformista i pred pritiscima iz vlastite stranke. Na žalost, odabran je lakši i bezbolniji put uobičajene političke trgovine. Taj put ga je doveo do toga da pleše onako kako svira ljubičasta interesna skupina s potporom jedva 7% Varaždinaca, zaključuju te naglašavaju da su Ogorčeni, razočarani i ne mogu podržati postupanja koja ne vode napretku zajednice.

"

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.