Davor Patafta Foto: Ivan Agnezović

Patafta poziva: Mlade obitelji, tete u vrtiću i ravnateljice, javite se ako trebate donaciju

Sponzorirani članak | 13.5.2021. u 16:51h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Davor Patafta donirat će svu naknadu koju je primio kao gradski vijećnik, a radi se o 100 tisuća kuna. Još 50 tisuća kuna donirat će varaždinski odvjetnik i kandidat za zamjenika gradonačelnika Vlado Sevšek.

- Nisam potrošio ni lipe od naknade koje sam primio kao gradski vijećnik. Radi se o 100 tisuća kuna, što je vidljivo na bankovnim izvodima. Odlučio sam taj novac donirati mladim obiteljima, odnosno najmlađim Varaždincima i Varaždinkama. Zato pozivam mlade mame, tete u vrtiću, ravnateljice vrtića, mlade obitelji, da mi se jave ako trebaju hranu, igračke, tablete ili drugu opremu da bi našim mališanima boravak u vrtićima bio ugodniji, a da bi mladim obiteljima bilo lakše – rekao je Patafta.

Gospodarstvenik Davor Patafta jedini je kandidat za gradonačelnika Varaždina koji ne živi od politike.

Jedini je otvoreno progovorio o naknadama koje primaju gradski vijećnici, te sve svoje odlučio donirati. Pritom je pozvao i sve ostale koji su se kandidirali za mjesta gradskih vijećnika da učine isto.

-To je jedina garancija da gradski vijećnici neće biti samo dizači ruku, pokorni pijuni gradonačelniku i svom stranačkom vodstvu, a sve s ciljem da bi sanirali minuse na svojim računima - kaže Patafta.

Varaždinke i Varaždinci zaslužuju bolji grad, ističe gospodarstvenik Davor Patafta.

Patafta se namjerava odreći i svih povlastica koje imaju političari, neće koristiti službeni auto, a neće ni primati plaću. Ta sredstva iskoristit će da bi osigurao besplatne vrtiće.

Također, jedan je od rijetkih na političkoj sceni iza kojeg ne stoji cijela kolona onih koje bi trebalo uhljebiti.

Prioriteti Davora Patafte su pokrenuti gospodarski rast, ukinuti prirez i smanjiti komunalnu naknadu, gradsku upravu pretvoriti u servis gospodarstvenicima, ali i svim građanima, stvoriti konkurentnije tržište i time povećati prosjek plaća radnicima, a samim time povećati i mirovine, te podići standard i kvalitetu svima koji u Varaždinu žive. Zato ima konkretne i izvedive mjere.