Patafta: "Moram pročitati presudu, ali koliko čujem, pravomoćno je okončan postupak u moju korist" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Patafta: "Moram pročitati presudu, ali koliko čujem, pravomoćno je okončan postupak u moju korist"

VV | 23.4.2021. u 18:34h | Objavljeno u Aktualno

- Moram u miru pročitati objavljenu presudu Vrhovnog suda, no koliko sam čuo od odvjetnika, pravomoćno je zauvijek okončan postupak u moju korist za ugovor vrijedan 120 milijuna kuna za MBO tvornicu i rješavanje 100.000 tona otpada u Brezju te se dokazalo nakon 10 godina da je sve ispravno napravljeno - komentirao je Davor Patafta, varaždinski poduzetnik i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina presudu Vrhovnog suda RH od 29. ožujka, koja je objavljena danas, a prema kojoj je ukinut okrivljujući dio presude protiv varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka i Patafte.

Dodaje kako su Varaždinci zbog ovog nepotrebnog postupka kojeg su pokrenuli sebični javnosti poznati političari, oštećeni za oko 400 milijuna kuna i imaju zagađeno vodozaštitno područje na ulasku u grad u Brezju i blokiranu poslovnu zonu za razvoj grada.

- Nekima su bili bitniji osobni politički obračuni nego standard i zdravlje Varaždinaca. Svaka varaždinska obitelj je zbog njih nepotrebno oštećena za vrijednost jednog automobila. U dijelu u kojem su se osporavali drugi poslovi u istom postupku dokazano je i na Vrhovnom sudu da su nam kršena osnovna ljudska prava i da nam je prekršeno pravo na pravično suđenje, kao i da nam nije mogao biti ne prihvaćen ni jedan naš svjedok ili drugi bitni dokazi. Svi koji su lažno prijavljivali, kao i izmišljali te podmetali lažne dokaze u ovom postupku zbog vrlo sebičnih interesa neka stave glavu u pijesak na jedno duže vrijeme. Posebno zahvaljujem odvjetniku Pilipoviću i svim drugim odvjetnicima na trudu i uloženoj energiji, a koji su još prije 10 godina udarili temelje moje obrane i ove današnje presude. Samo mi je žao da je trebalo 10 godina da se shvate neke stvari u Varaždinu koje su se mogle shvatiti puno brže - rekao je Patafta.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci