Patafta: "Moram pročitati presudu, ali koliko čujem, pravomoćno je okončan postupak u moju korist" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Patafta: "Moram pročitati presudu, ali koliko čujem, pravomoćno je okončan postupak u moju korist"

VV | 23.4.2021. u 18:34h | Objavljeno u Aktualno

- Moram u miru pročitati objavljenu presudu Vrhovnog suda, no koliko sam čuo od odvjetnika, pravomoćno je zauvijek okončan postupak u moju korist za ugovor vrijedan 120 milijuna kuna za MBO tvornicu i rješavanje 100.000 tona otpada u Brezju te se dokazalo nakon 10 godina da je sve ispravno napravljeno - komentirao je Davor Patafta, varaždinski poduzetnik i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina presudu Vrhovnog suda RH od 29. ožujka, koja je objavljena danas, a prema kojoj je ukinut okrivljujući dio presude protiv varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka i Patafte.

Dodaje kako su Varaždinci zbog ovog nepotrebnog postupka kojeg su pokrenuli sebični javnosti poznati političari, oštećeni za oko 400 milijuna kuna i imaju zagađeno vodozaštitno područje na ulasku u grad u Brezju i blokiranu poslovnu zonu za razvoj grada.

- Nekima su bili bitniji osobni politički obračuni nego standard i zdravlje Varaždinaca. Svaka varaždinska obitelj je zbog njih nepotrebno oštećena za vrijednost jednog automobila. U dijelu u kojem su se osporavali drugi poslovi u istom postupku dokazano je i na Vrhovnom sudu da su nam kršena osnovna ljudska prava i da nam je prekršeno pravo na pravično suđenje, kao i da nam nije mogao biti ne prihvaćen ni jedan naš svjedok ili drugi bitni dokazi. Svi koji su lažno prijavljivali, kao i izmišljali te podmetali lažne dokaze u ovom postupku zbog vrlo sebičnih interesa neka stave glavu u pijesak na jedno duže vrijeme. Posebno zahvaljujem odvjetniku Pilipoviću i svim drugim odvjetnicima na trudu i uloženoj energiji, a koji su još prije 10 godina udarili temelje moje obrane i ove današnje presude. Samo mi je žao da je trebalo 10 godina da se shvate neke stvari u Varaždinu koje su se mogle shvatiti puno brže - rekao je Patafta.

Označeno u