Davor Parafta Foto: Krešimir Đurić

Patafta: Čuvali smeće u Brezju, a sad zbog osobnih interesa možda upropastili i Varkom

VV | 27.4.2021. u 09:28h | Objavljeno u Aktualno

Željko Bunić, direktor tvrtke Varkom, čiji je Grad Varaždin većinski vlasnik, a suvlasništvo dijele još pet gradova i 20 općina, rekao je, naime, u ponedjeljak da bi ta tvrtka mogla biti uništena.

Naime, presudom Vrhovnog suda objavljenom u petak 23. travnja nastaje nova situacija kojom se ugovor, koji su potpisali Grad Varaždin, T7 VIS i Varkom, ponovno aktualizira.

Time je Bunić ujedno priznao loše upravljanje imovinom Grada Varaždina, a ovaj put i na štetu drugih gradova i općina.

Ugovor je, naime, potpisan prije 12 godina, a jedan od potpisnika je ispred tvrtke T7 VIS gospodarstvenik Davor Patafta.

- Da se ugovor poštivao, u Brezju sad ne bi bilo više ni jedne bale od 2011. godine, nego bi se tamo otvorilo najmanje 3000 radnih mjesta, a naši mladi imali bi posla. Varaždinci bi umjesto ove sramote imali čisti ulaz u grad. No, oni su čuvali otpad, svađali se i sad kukaju nad problemom. To je samo još jedan dokaz lošeg upravljanja Gradom i gradskom imovinom - rekao je Davor Patafta, nositelj Nezavisne liste i kandidat za gradonačelnika Varaždina.

Dodaje kako je uložio tada 180 milijuna kuna da bi se riješila Čačićeva i Čehokova sramota.

- Dao sam ponudu, sklopio s Gradom i Varkomom ugovor, ispoštovao sve njihove zahtjeve, izgradio MBO tvornicu, odnosno postrojenje vrijedno 180 miijuna kuna, da bi se hitno riješila Čačićeva i Čehokova sramota. I onda… Njima je bilo bitnije glupiranje i osobni interesi nego zdravlje i životni standard građana. Oni su umjesto gospodarstva u Brezju razvijali zaraze. I radili štetu Varaždincima. Nažalost, morao sam 2014. godine prodati MBO vjerujući da će drugi riješiti glupe političke blokade - rekao je Patafta.

Trgovački sud sada bi trebao donijeti presudu temeljem tužbe o ništetnosti spomenutog ugovora. Taj je postupak Grad pokrenuo u vrijeme kada je na čelu Grada bio Goran Habuš.

Zahvaljujući Čačiću i Čehoku koji su problem i uzrokovali, smjestili u Brezju bale, a zatim ih tamo ostavili više od jednog desetljeća, te Habušu koji je po nalogu šefa Čačića pisao prijave, sad imamo možda i upropaštenu gradsku tvrtku Varkom.

Kako Čačić uništava svoje tvrtke, tako misli da može i one gradske, koje su zapravo od svih Varaždinaca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci