Parkovi d.o.o. dobivaju trajno na upravu varaždinski aerodrom

VV | 1.9.2021. u 14:15h | Objavljeno u Aktualno

- U cilju ostvarivanja djelatnosti iz članka 1. ove Odluke kao i očuvanja te unapređenje funkcije aerodroma, Grad Varaždin, kao vlasnik, daje Parkovima na upravljanje i korištenje nekretnine i pripadajuću opremu varaždinskog aerodroma upisane u zemljišnim knjigama Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Varaždinu na neodređeno vrijeme i bez naknade - stoji u odluci koja će se naći na 9. točki dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća, a koja je najavljena za 9. rujan, u četvrtak idućeg tjedna. 

Parkovi su dužni održavati, upravljati i koristiti nekretnine te se ovlašćuju poduzimati sve mjere i aktivnosti kako bi varaždinski aerodrom bio u redovnoj funkciji. Parkovi će također biti dužni podmirivati troškove tekućeg održavanja te snositi troškove popravka oštećenja nekretnine te okoliša, dok će Grad Varaždin snositi troškove komunalnih naknada dok se dio nekretnina namjeravaju dati u zakup prema odluci.

Temeljem ove Odluke i Ugovora. Parkovi će se moći kandidirati na državne i međunarodne natječaje za projekte kojima se osiguravaju sredstva za sufinanciranje ili bespovratno financiranje projekata za izvođenje investicijskih radova na nekretninama.