Park u povijesnoj jezgri partnerskog grada Ravensburga dobio ime "Varaždiner-Garten" Foto: Grad Varaždin

Park u povijesnoj jezgri partnerskog grada Ravensburga dobio ime "Varaždiner-Garten"

V.M./Varaždinske vijesti | 28.3.2017. u 08:10h | Objavljeno u Aktualno

U Ravensburgu, partnerskom gradu Varaždina u Njemačkoj, u ponedjeljak, 27. ožujka, jedan park dobio je ime Varaždina.

Uređena zelena površina na kojoj se nalazi dječje igralište i koja je smještena uz jednu od najstarijih kula unutar povijesne jezgre Ravensburga dobila je ime „Varaždiner-Garten“.

Na prigodnoj svečanosti okupljenim članovima tamošnjeg Gradskog vijeća te građanima i uglednim predstavnicima kulturnog i društvenog života prigodnim su se govorima obratili gradonačelnici Daniel Rapp i Goran Habuš.

Svečanost je uveličana prigodnim glazbenim program te postrojavanjem povijesne postrojbe Ravensburga. Uz gradonačelnika Gorana Habuša, u varaždinskom izaslanstvu bili su zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik, voditelj projekata Matko Topić te Dragutin Hainš, član Kulturnog vijeća za međunarodnu suradnju i predstavnik Hrvatsko-njemačkog društva prijateljstva.

Na ploči koju su otkrili gradonačelnici uz ime Varaždiner Garten stoji i podatak da je Varaždin partnerski grad od 2002. godine. Uz to vrlo omiljeno mjesto okupljanja građana Ravensburga nalazi se nekoliko restorana i ugostiteljskih objekata koji svojom ponudom i atmosferom, po riječima domaćina, podsjećaju na Varaždin.

Galerija slika