"Ovrha Itasu poslana je u dogovoru s Vargom, svih ovih godina redovito im isporučujemo plin"

Napisao/la: MGA/VV -

- Rješenje o ovrsi Ivkom-plina za koje direktor Itasa Dragutin Varga navodi da se radi o "kamati iz 2012. godine", jesu utuženi računi ispostavljeni Itasu s osnova kašnjenja u podmirenju računa za isporučeni plin u rokovima dospijeća. Itas Prvomajska od siječnja 2012. godine pa sve do danas kontinuirano kasni u plaćanju utrošenog plina. Stoga je Ivkom-plin, sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima I Zakona o financijskom poslovanju I predstečajnoj nagodbi, a prema pravilima dobrog gospodarstvenika na što ga obvezuje i zakon, Itasu bio dužan obračunavati kamate za zakašnjenje, odnosno izdavati mu zasebne račune za zakašnjenje u plaćanju – odgovorio je Darko Putar, direktor Ivkom-plina Ivanec, na naš upit o razlozima blokade računa tvrtke Itas od strane Ivkom-plina.

Naime direktor Itasa D. Varga jutros je započeo štrajk glađu, a kao razlog navodi blokadu računa tvrtke od strane banke i komunalnog poduzeća, zbog čega ne mogu isplatiti plaće radnicima za dio studenog i prosinac.

Putar pojašnjava da su se računi, s osnova zakašnjenja u plaćanju računa za isporuku plina u razdoblju od siječnja 2012. do kolovoza 2019. godine, s datumom 1. prosinca prošle godine popeli na iznos od 225.053,10 kuna, čiji iznos je utužen pokretanjem ovrhe pred javnim bilježnikom.

- Javni bilježnik je 2. prosinca prošle godine donio rješenje o ovrsi koje je postalo pravomoćno i ovršno 13. prosinca prošle godine i ono je poslano FINI na prisilnu naplatu 31. siječnja ove godine. Posebno napominjemo da je rješenje o ovrsi poslano FINA-i u dogovoru s direktorom Vargom, a sve u cilju kako se Itasu, zbog postojećeg redovnog dugovanja, ne bi isključio plin koji mu je potreban za nastavak proizvodnje. Naime, trenutno stanje u knjigovodstvenim karticama Ivkom-plina je da Itas s 31. prosincem prošle godine Ivkom-plinu duguje još daljnjih 178.882,72 kune za utrošeni plin. Svih proteklih godina Ivkom-plin putem dogovora i pregovora s Upravom društva Itasu izlazi ususret i ulaže velike napore kako bi pomogao poduzeću na način da mu omogući kontinuiranu ospkrbu plinom i nesmetanu proizvodnju – poručuje Putar.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.