Ove subote FB grupa Varaždinsko smeće slavi rođendan, s pjenušcom ili bez? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ove subote FB grupa Varaždinsko smeće slavi rođendan, s pjenušcom ili bez?

IHR/Varaždinske vijesti | 16.10.2019. u 14:04h | Objavljeno u Aktualno

- Bliži nam se godišnjica osnutka i polako se ufuravamo u slavljenički mod. Pripremite plesne cipelice jer će Korzo u subotu, 19. listopada postati jedan veliki plesni podij – objavljeno je na FB grupi Varaždinsko smeće.

Kako je najavljeno, na dan kada je prošle godine osnovana ova grupa, ove subote 19. listopada  na varaždinskom Korzu priprema se, kako je navedeno, jedno veliko veselo okupljanje.

- Biće i ića i pića i muzike, pa pozivamo i vas, drage Varaždinke i Varaždinci, bili članovi ove grupe ili ne, imali Facebook ili ne, da nam se pridružite na dopodnevnoj fešti najaktivnije grupe u ovome gradu. Dovedite svoje prijatelje i neprijatelje, rodbinu i strance, svi su dobrodošli kako bi uveličali ovu proslavu – navedeno je u pozivu na subotnje okupljanje.

Iako se još ne zna kakav će biti odaziv jer u isto se vrijeme na varaždinskom placu održava Vrganijada, ali i humanitarna Bažulijada Lions kluba Varaždin, dodatni vjetar u leđa organizatorima ovog okupljanja dala je objava na Facebooku gradske vijećnice Lovorke Gotal-Dmitrović s kandidacijske liste Ivana Čehoka pod nazivom „Pjenušac na baklonu Vijećnice“, koju je podijelili na svojim FB stranicama još 2. veljače.

„Prirodni poredak, neki su gore, a neki dole. Neki piju pjenušac u toplom, a neki rade nerede na ulici. Budi i ti gore.. U dobrom društvu... Pjenušac se hladi“ – napisala je gradska vijećnica.   

Njezinu objavu ponovno su stavili jučer na FB grupu Varaždinsko smeće uz komentar i poziv na subotnje okupljanje.

„Koliko malo je potrebno da ti vlast "udari u glavu" lijepo je pokazala naša gradska vijećnica Lovorka Gotal Dmitrović. U najboljoj maniri Marije Antoanete ('nek jedu kolače'), dok su se građani okupljeni oko ove građanske inicijative u veljači pripremali za drugi prosvjed, ona je u isto vrijeme svoje “partijske drugove” pozivala da okupljene građane promatraju uz šampanjac s balkona gradske vijećnice. I tako se naša stručnjakinja, članica Nadzornog odbora Čistoće, poznata po tome da nema pojma što ulazi u cijenu paušala odvoza otpada, poziva na prirodni poredak u kojem su ona i njoj slični "gore", dok su oni čijim bi interesima trebali služiti i čije bi prigovore trebali slušati "dole". Doista zanimljiva interpretacija demokracije od strane gradskih vijećnika s gradonačelnikove liste. Ne sumnjam da su im i inače interesi grada prioritet broj jedan. Stoga vas sve još jednom pozivamo da nam se pridružite na proslavi našeg prvog rođendana, ove subote u 11 sati na Korzu da mi “od dole” svi lijepo skupa nazdravimo za bolju budućnost našeg grada.“

Na što se točno odnosio komentar koji je objavila još 2. veljače, a na koji su se ponovno osvrnuli članovi FB grupe upitali smo gradsku vijećnicu Gotal-Dmitrović, no sve što je poručila je da ne komentira Varaždinsko smeće. 

PROSVJED.jpg