Otvoreno savjetovanje o odluci o gradskom kupalištu na Motičnjaku Foto: VV arhiva

Otvoreno savjetovanje o odluci o gradskom kupalištu na Motičnjaku

Varaždinske vijesti | 16.3.2022. u 08:45h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 14. ožujka do 13. travnja Grad Varaždin provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanje sezone kupanja na gradskom kupalištu – jezeru Motičnjak u 2022. godini.

- Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Nacrtom Odluke o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanje sezone kupanja na gradskom kupalištu – jezeru Motičnjak u 2022. godini te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga - ističu iz Grada Varaždina.

Sukladno Zakonu o vodama, predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave donosi Odluku kojom se utvrđuju lokacije za kupanje (kupališta) i trajanje sezone za kupanje na površinskim vodama, prikazuje ocjena o kakvoći površinskih voda za kupanje i obavlja klasifikacija te određuje profil vode za kupanje. Grad Varaždin, putem ovlaštenog tijela, obavljat će monitoring mikrobiološke kakvoće u površinskim vodama za kupanje na mjestima određenim za kupanje ovom Odlukom, a u cilju očuvanja i zaštite okoliša i ljudskog zdravlja.

- U 2021. godini izvršena je analiza vode za kupanje – Laguna A i Laguna B te se ista, s obzirom na ispitivane mikrobiološke parametre uzorka, sukladno Izvješću o provedenom monitoringu vode za kupanje u 2021. godini, smatra izvrsnom - napominju iz Grada.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanja-sa-zainteresiranom-javnoscu-2022-godini/) pod rednim brojem 21.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 13. travnja 2022. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanje sezone kupanja na gradskom kupalištu – jezeru Motičnjak u 2022. godini“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci