Otvoren stečaj nad tvrtkom Zagorje d.d. koja je stopostotni vlasnik Zagorje-Tehnobetona

V.V. | 27.4.2018. u 12:21h | Objavljeno u Aktualno

Trgovački sud u Varaždinu, po sucu toga suda Hugu Wedemeyeru, otvorio je stečaj nad tvrtkom Zagorje d.d. koja je stopostotni vlasnik Zagorje-Tehnobetona.

Za stečajnog upravitelja imenovan je Antun Mišanović.

Na stranicama Trgovačkog suda vjerovnicima je upućen poziv da prijave tražbine, a ročište vjerovnika na kojem će se ispitati prijavljene tražbine zakazano je za 30.  srpnja.

Spomenimo kako je sud je uvidom u očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje Financijske agencije utvrdio da na dan 25. travnja 2018. ukupan iznos obveza društva dužnika po svim neizvršenim osnovama za plaćanje s kamatom iznosi 459.262,02 kuna, a uvidom u potvrdu Financijske agencije o blokadi računa i novčanih sredstava ovršenika od 5. travnja 2018. sud je utvrdio da je na računima i novčanim sredstvima predlagatelja-dužnika na dan izdavanja predmetne potvrde evidentirano 73 dana neprekidne blokade zbog nepodmirenih osnova za plaćanje evidentiranih u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje.

Sukladno odredbi članka 5. SZ-a stečajni postupak može se otvoriti ako sud utvrdi postojanje stečajnog razloga, a to su nesposobnost za plaćanje i prezaduženost.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci