Otvoren javni poziv iz Programa stručnog osposobljavanja branitelja, a održat će se i radionica HZZ-a

Varaždinske vijesti | 2.2.2020. u 15:50h | Objavljeno u Aktualno

Otvoren je javni poziv za mjere iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji (stjecanje prvog zanimanja, prekvalifikacija, osposobljavanje i stjecanje dodatnih znanja i vještina). U suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) održati će se i radionica u prostorijama HZZ Varaždin 14. veljače u 10 sati na kojoj će sudionike upoznati s mjerom te načinom prijave na istu.

Zbog ograničenog broja sudionika na radionici pozivaju se zainteresirane ciljne skupine (nezaposleni - hrvatski branitelji, djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djeca dragovoljaca i djeca HRVI sa trajno utvrđenim statusom – neovisno o tome da li su prijavljeni na HZZ) da se jave zaključno sa 11. veljače radi zabilježbe u Područnu jedinicu Ministarstva hrvatskih branitelja, Pavlinska 8 (ulaz iz Preradovićeve) ili na brojeve telefona 042/321-131, odnosno na e-mailove; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tekstovi javnih poziva, kao i pripadajući obrasci zahtjeva, dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja i Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje koji su otvoreni od 30. siječnja do 28. veljače 2020. godine.

Tekstovi javnih poziva, kao i pripadajući obrasci zahtjeva, dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi, u Ministarstvu hrvatskih branitelja te Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć.