Nakon poplava ponovno se otvaraju Dravski bazeni, besplatno kupanje u nedjelju! Foto: Grad Varaždin

Nakon poplava ponovno se otvaraju Dravski bazeni, besplatno kupanje u nedjelju!

Grad Varaždin/vv | 11.8.2023. u 12:47h | Objavljeno u Aktualno

Omiljeno mjesto opuštanja brojnih Varaždinaca tijekom ljetnih mjeseci, bazeni na izletištu Drava, brzo će nakon problema s poplavama otvoriti svoja vrata - najavili su iz Grada Varaždina.

Već u nedjelju, 13. kolovoza, zaključkom gradonačelnika Nevena Bosilja kupalište na Dravi bit će otvoreno, a ulaz će tog dana biti besplatan.

Javna ustanova Gradski bazeni ovih je dana poduzela sve potrebno kako bi se kupalište ponovo otvorilo građanima nakon šteta koje su prouzrokovane dizanjem vodostaja Drave te plavljenjem Dravske šume i kupališta.

dravski_bazeni_15_22.jpg

Čim je vodostaj rijeke Drave počeo opadati, pristupilo se u utorak, 8. kolovoza najprije ispumpavanju vode iz strojarnica, sušenju elektroničke opreme i instalacija, a od srijede, 9. kolovoza je počelo intenzivno čišćenje od mulja i blata svih unutarnjih i vanjskih poplavljenih površina.

Prije otvaranja potrebno je provesti sve mjere koje nalažu sanitarni propisi vezano uz bazenska kupališta i sanitarnu ispravnost bazenskih voda, te napuniti bazene vodom.

Kupalište može biti otvoreno tek nakon što se ispita ispravnost svih uređaja. S obzirom na dobru vremensku prognozu svi raspoloživi djelatnici Gradskih bazena i Varkoma rade na tome da se bazeni otvore već ovu nedjelju, 13. kolovoza.