Otkriven slučaj "trovanja" gaziranim pićem i u Varaždinu?

Index | 8.11.2023. u 10:10h | Objavljeno u Aktualno

Neokoliko osoba završilo je u bolnici zbog sumnje u "trovanje" gaziranim pićem. Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da od jučer ima još četvoro bolesnika u KBC-u Zagreb, jedan je u Vinogradskoj bolnici, a jedan u Varaždinu te da treba utvrditi je li sve u vezi s konzumacijom različitih pića, javlja Index.

Društvene mreže vrve upozorenjima o gaziranim pićima, budite oprezni

Oglasili su se iz Coca-Cole oko trovanja: Svjesni smo izoliranog slučaja

- Sve institucije rade svoj posao, zdravstveni sustav je spreman, postupamo prema protokolu, pravodobno su obaviješteni policija i sva tijela. Imamo nekoliko novih bolesnika, 4 u KBC-u Zagreb, jednog u Vinogradskoj na opservaciji i sumnja se na ozljeđivanje kemijskim elementima i jedan je u Varaždinu. Pacijenti su s blažim simptomima i većina će biti otpuštena na kućno liječenje - rekao je ministar.

- Možemo reći da je dvoje od svih navedenih u vezi s konzumacijom određenih pića, a za ostale je potrebno sagledati. Mjesta panici nema, ali oprezu ima - dodao je.

- Nakon prve ozljede u Rijeci nije bilo moguće reći o čemu je riječ. Konzumacija pića je mogla biti incidentalna, piće je na neki način moglo biti promijenjeno… Pitanje je zašto je do toga došlo. Kad smo saznali za novi slučaj, izašli smo u medije. Izašli smo onda kada smo procijenili da realna opasnost postoji - naveo je Beroš.

- U toj poruci je bila najava da je riječ o više ozljeđenika. U Rijeci dan danas imate samo jednog. Prema tome, lažna informacija sa lažnim slikama. I to istražuje policija. Opet pitate mene kao ministra zdravstva. Budite sigurni da država radi što treba. DIRH, DORH i MUP rade što treba. Svakako, ako je procjena takva da bude uključena SOA, bit će uključena - zaključio je ministar.