"Oštećenja na prometnicama se popravljaju u najkraćem mogućem roku" Foto: Grad Varaždin

"Oštećenja na prometnicama se popravljaju u najkraćem mogućem roku"

Varaždinske vijesti | 27.6.2022. u 14:22h | Objavljeno u Aktualno

- Na društvenim mrežama i pojedinim medijima opetovane su neosnovane prozivke Grada Varaždina o tome da se na vrijeme ne saniraju oštećenja na prometnicama. Posljednji primjer je oštećenje prometnice kod VTC iza zgrada u Supilovoj ulici koje je sanirano u najkraćem mogućem roku, iako je riječ o privatnom vlasništvu. Do kašnjenja u postupanju nakon što je oštećenje obilježila ophodarska služba, došlo je zbog neriješenih vlasničkih odnosa na toj površini koja je pretvorena u javnu prometnicu iako je, zapravo, privatno vlasništvo - priopćili su danas iz Grada Varaždina.

Varkom_sanacija_prometnice_27062022_1.jpg

- Naime, bivši gradonačelnik koji sada proziva Grad za svaku sitnicu, svojim je potezima Stanoingu omogućio praktično stjecanje vlasničkog prava na toj površini koja je pretvorena u prometnicu i parkiralište oko VTC-a. Pa kad je već tako, vlasnici su se morali brinuti za njeno održavanje što oni, očito, nisu činili. U takvoj situaciji, Grad Varaždin je, zajedno s poduzećem Varkom, promptno reagirao i sanirao oštećenje kako sigurnost građana ne bi bila dovedena u pitanje. Iako je svojim potezima omogućio takvo neodgovorno ponašanje, bivši gradonačelnik i njegovi istomišljenici se ne libe bez argumenata napadati Grad Varaždin prešućujući istinu da su svojim (ne)djelima zapravo omogućili takvo ponašanje - dodaju iz Grada.

Varkom_sanacija_prometnice_27062022_2.jpg

- Zbog neadekvatno izvedenih radova na temeljenju zgrada, saniranju gradilišta i uređenju prometnicama, te uslijed slijeganja terena, očekuje se i dalje pojavljivanje takvih oštećenja - napominju iz Grada.

Dodaju da će zbog toga Grad Varaždin pojačano nadzirati i voditi brigu kako bi se prometnice na vrijeme sanirale i učinile što sigurnijima.

- Molimo građane da odmah po uočavanju takvih oštećenja na prometnicama upozore komunalno redarstvo Grada Varaždina kako bi se na vrijeme moglo reagirati (telefon 099 4200-200 ) - ističu iz gradske uprave.

Privatne vlasnike takvih površina pak upozoravaju se da su dužni sami voditi brigu te na vrijeme otklanjati oštećenja, odnosno sanirati postojeće probleme oko zgrada kako do propadanja ne bi ni dolazilo.

Varkom_sanacija_prometnice_27062022_3.jpg