Osigurano više sredstava za božićnice varaždinskih umirovljenika

MGA | 13.10.2021. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Međunarodni dan starijih osoba danas je varaždinskim umirovljenicima čestitao i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj koji je sudjelovao na njihovu okupljanju te im je poželio puno zdravlja i dugi život. Na druženju umirovljenika uz sportske igre, svečani ručak i ples u ime organizatora sve je okupljene pozdravio Viktor Mrzlečki, predsjednik Udruge umirovljenika Varaždina zahvalivši na podršci i pomoći koju Grad pruža starijim osobama.

Uz pozdravnom govoru gradonačelnik je najavio da se u rebalansu proračuna, koji je na dnevnom redu skorašnje sjednice Gradskog vijeća, predviđa povećanje sredstava za isplatu božićnica umirovljenicima. Božićnicu u iznosu od 150 kuna do sada su dobivali umirovljenici s mirovinama do dvije tisuće kuna. Sada se taj kriterij podiže i božićnice će dobivati svi s mirovinama do 2500 kuna.

umirovljenici_mrzlecki_bosilj.JPG

- Tih dva milijuna kuna, koliko je potrebno za isplatu božićnica, je novac koji ste vi uplatili u proračun, a sada će vam ih Grad Varaždin na neki način vratiti. To je poklon ali i zahvala za sve što ste napravili u svom životu za naš grad i svoju zajednicu – poručio je gradonačelnik varaždinskim umirovljenicima.

Međunarodni dan starijih osoba rezolucijom UN-a obilježava se svake godine 1. listopada da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Zbog epidemioloških uvjeta, proslava varaždinskih umirovljenika je pomaknuta na današnji datum, a prisustvovali su joj samo umirovljenici s Covid potvrdama.