Osigurana telefonska linija i e-mail za građane Lepoglave o aktivnostima Stožera civilne zaštite

| 20.3.2020. u 16:04h | Objavljeno u Aktualno

Grad Lepoglava od danas, provodeći preporučene aktivnosti i mjere koje donosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ustrojava posebnu telefonsku liniju i službenu e-mail adresu za građane na koje mogu uputiti sva pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima na širem gradskom području Lepoglave.

Telefonske upite tako možete vršiti zvanjem na broj (042) 770-428, a dostupna je i službena e-mail adresa Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Ostale informacije kao i obavijesti Stožera civilne zaštite grada Lepoglave građani i dalje mogu pratiti na službenoj web stranici grada Lepoglave.

- Stožer civilne grada Lepoglave kontinuirano prati situaciju oko širenja virusa COVID – 19 od početka te donosi odluke i preporuke koje su usklađene s preporukama Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo, kao i Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske – ističe načelnik Stožera civilne zaštite grada Lepoglave Hrvoje Kovač te dodaje kako sukladno Odluci nacionalnog Stožera, gradski Stože civilne zaštite osigurava provedbu i nadzor provođenja protuepidemijskih mjera na svom području.

- Gradski Stožer civilne zaštite svoje će aktivnosti sljedećih 30 dana, kao što je to činio od početka aktiviranja Stožera provoditi primarno u interesu zdravlja i sigurnosti svih građana. Trenutno smo fokusirani na provođenje zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, obustave rada ugostiteljskih objekata svih kategorija, uslužnih djelatnosti, vjerskih okupljanja i drugih. Također, Stožer je upoznao prodavaonice i objekte koji nastavljaju s radom o obavezama vezano za sprečavanje gužvi, obilježavanja objekata obavijestima, preporukama i mjerama o strogoj mjeri socijalnog distanciranja, primjenama mjera pojačane higijene te osiguravanje punktova s dezinfekcijskim sredstvima. To nažalost nije sve jer ćemo u narednom razdoblju biti primorani donijeti još nekoliko mjera, a sve sukladno preporukama s više razine - naglašava načelnik Stožera Hrvoje Kovač.

I dalje apelira na građane kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane te svih preporuka Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske po pitanju održavanja higijene i smanjivanja nepotrebnog socijalnog kontakta boravkom na mjestima okupljanja većeg broja ljudi. Posebno se pozivaju i građani starije životne dobi da se ne izlažu nepotrebnom riziku izlazeći van te da ukoliko imaju potrebu za dostavom namirnica ili lijekova koriste Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec čiji volonteri u koordinaciji s gradskim Stožerom obilaze teren i pomažu ljudima.

- Mi u Gradu Lepoglavi i Stožeru civilne zaštite zahvaljujemo građanima na dosadašnjoj podršci i pomoći prilikom provođenja određenih mjera kao i svoj suradnji koju zajedno ostvarujemo u ovoj nezahvalnoj zdravstvenoj krizi. Želim ipak posebno zahvaliti svim djelatnicima u zdravstvu i granama gospodarstva koja su aktivna što zajedno pokazujemo spremnost i odgovornost raditi svoj posao ne štedeći pritom vlastito zdravlje. Molimo vas sve za još malo razumijevanja i solidarnosti kako bismo zajedničkim trudom minimalizirali opasnosti koje uzrokuje epidemija koronavirusa za sve nas - zaključuje Kovač.