ORAH: Reakcija na prosvjed gradonačelnika Habuša

| 15.10.2015. u 16:39h | Objavljeno u Aktualno

Očigledno je kako je današnji „prosvjed“ gradonačelnika Habuša potaknut press konferencijom koju je održao ORaH u utorak 13.10.2015. ispred varaždinskih bala. Upozorili smo tada na problem koji se neće tako brzo riješiti.

Radi pokušaja uvjeravanja varaždinske javnosti da mu je stalo do rješavanja problema bala u Brezju, varaždinski ORaH smatra kako građani i građanke grada Varaždina moraju znati nekoliko sljedećih činjenica:

1. „Balograd“ u Brezju je glavni problem grada Varaždina (financijski, politički, ekološki i sigurnosni)
2. Godine 2007. izdano je inspekcijsko rješenje (Ministarstvo zaštite okoliša) kojim se nalaže da Varkom počinje s uklanjanjem uskladištenog baliranog otpada s lokacije u Brezju
3. Gradonačelnik Habuš je izgubio svoje povjerenje i vjerodostojnost činjenicom da nije sposoban riješiti problem. U studenom 2011. je javno izjavio kako će problem riješiti u roku nekoliko mjeseci! Uskoro će od te izjave proći čak 4 godine!
4. „Balograd“ je „težak“ čak 130.000 tona!
5. Sanacija „Balograda“ se procjenjuje na oko 115.000.000,00 kuna, a gradonačelnik i njegova uprava su doveli grad pred financijsku propast!
6. Plan zbrinjavanja bala pretpostavlja 1/3 bala „preseliti“ u općinu Davor, što je apsolutno neprihvatljivo jer se ekološki problem i dalje nastavlja!

Varaždinski ORaH smatra kako je na problemu bala u Brezju gradonačelnik Habuš pao na ispitu sposobnosti upravljanja gradom i svoje političke vjerodostojnosti. Isto tako evidentno je kako ne postoji kvalitetna osovina i suradnja između države predvođene Ministarstvom i grada Varaždina koji dolaze iz iste političke opcije (koalicija Hrvatska raste/Kukuriku koalicija). Koliko dugo treba proći da varaždinska agonija nestane?

Zvonimira Martinčević, ORaH Varaždin

Vezane vijesti:

Habuš poziva na prosvjed ispred Ministarstva zaštite okoliša i prirode

FOTO: Policija zaustavila prosvjednike na putu za Zagreb!

Štromar: Habuš je bale naslijedio, očekujem hitno rješenje

Čehok: Prosvjedovao bih i protiv Zmajlovića i protiv Habuša

Habuš: Pozivam premijera Milanovića da se uključi u rješavanje problema bala

HDZ: Nakon igrokaza s balama vrijeme je za izbore u Varaždinu

FOTO: Habuš: Izvršavali smo sve što su od nas tražili

Habuš odvratio Habijanu: Nisam vas vidio u Zagrebu kada su se branili interesi Varaždina

Reformisti: Problem zbrinjavanja smeća u gradu Varaždinu neće biti riješen u skoro vrijeme

Zmajlović: Raskinite koncesiju i provedite javni natječaj za sanaciju

Habuš Zmajloviću: Što ste radili sve ovo vrijeme?

Müller: Habuš mora poništiti odluku o odabiru koncesionara

O balama na sjednici u utorak, Habuš pozvao Zmajlovića i Muellera

Varaždinski gradonačelnik ne isključuje ni ostavku

 

 

 

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.