Dio Hallerove aleje povremeno će biti zatvoren za promet

Oprez! Zbog blagdana privremena regulacija prometa diljem županije

M.P./Varaždinske vijesti | 30.10.2015. u 08:09h | Objavljeno u Aktualno

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, ovoga se petka i subote, a posebno na sam blagdan Svih sveti, očekuje veći broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

Iz Policijske uprave varaždinske stoga ovim putem skreću pozornost na poštivanje prometnih propisa, prvenstveno da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i omoguće nesmetan prolaz pješacima.

- Također molimo građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta, posebno kod groblja u Bartolovcu - napominju iz policije.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će regulirati policijski službenici i pripadnici Prometne jedinice mladeži, dok će dio Hallerove aleje kod varaždinskog groblja (od raskrižja s Ulicom Gustava Krkleca do raskrižja s Ulicom Franje Račkog) povremeno biti zatvoren te će se odvijati obilazno.

Za potrebe parkiranja vozila kod varaždinskog groblja i groblja u Biškupcu, građanima će na raspolaganju biti obližnji parkirališni prostori.

Privremena regulacija prometa na lokalnoj i nerazvrstanim cestama od 30. listopada od 12 sati pa sve do 1. studenog do 20 sati bit će i u zoni groblja u Ivancu. Tako će se dio Ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do groblja odrediti za jednosmjerni promet u smjer groblja.

- U nedjelju, 1. studenog od 6 do 20 sati u zoni groblja u Ivancu, dio Ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do raskrižja s Ulicom Ivanuševac bit će zatvoren za promet motornih vozila, dok će dio Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova od raskrižja s Ulicom Stjepana Vukovića do raskrižja s Ulicom Antuna Mihanovića biti određen za jednosmjerni promet u smjeru Ulice Antuna Mihanovića, i dio Ulice Ivanuševec i odvojka Ulice Stjepana Vukovića od raskrižja s Ulicom Augusta Cesarca do raskrižja s Ulicom Stjepana Vukovića biti određen za jednosmjerni promet od groblja u smjeru Ulice Stjepana Vukovića - ističu iz policije.

Nadalje, povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, na sam blagdan, u zoni groblja u Lepoglavi - dio Kvaternikove ulice od raskrižja s Mažuranićevom do raskrižja s odvojkom Kvaternikove ulice i dio lokalne ceste kroz Vulišinec prema groblju, odredit će se za jednosmjerni promet u smjeru groblja. Dio nerazvrstane ceste kroz Vulišinec od groblja također će biti određen za jednosmjerni promet u smjeru Mažuranićeve ulice.

Istog dana, kod groblja u Kamenici, dio nerazvrstane ceste od raskrižja s lokalnom cestom prema groblju odredit će se za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će se dio nerazvrstane ceste u Žarovnici također odrediti za jednosmjerni promet od groblja do raskrižja sa županijskom cestom kod osnovne škole. 

Iz policije ovim putem ponovno pozivaju građane da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju kako ne bi postali žrtve kaznenih djela provala i krađa.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci