Oprez u vožnji: Pojačani nadzor prometa za vikend i idućeg tjedna od 14. do 20. rujna Foto: Ilustracija

Oprez u vožnji: Pojačani nadzor prometa za vikend i idućeg tjedna od 14. do 20. rujna

| 11.9.2020. u 14:20h | Objavljeno u Aktualno

I ovog vikenda, policijski službenici Policijske uprave varaždinske pojačano će nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom prilikom provodit će se mjere i radnje u cilju sprječavanja prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Posebno će se na području cijele Policijske uprave varaždinske tijekom noći sa subote na nedjelju 12./13. rujna, provoditi operativna akcija „Alkohol“.

- Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji - javili su iz PU varaždinske.

Također, idućeg tjenda će se sukladno aktivnostima organizacije ROADPOL, na području Policijske uprave varaždinske, policijski službenici od 14. do 20. rujna provoditi pojačani nadzor korištenja mobitela i drugih uređaja u vožnji + sigurnosni pojas (akcija Focus on the Road – distrakcija).

U četvrtak, 17. rujna 2020. godine u vremenu od 8 do 14 sati provodit će se ciljana akcija pod nazivom „POJAS I MOBITEL“. Akcija će se provoditi istovremeno i na području PU međimurske i Krapinsko-zagorske.