Oprez, policija od danas pojačano nadzire vozila i vozače, a sljedeći tjedan i autobuse Foto: Ilustracija

Oprez, policija od danas pojačano nadzire vozila i vozače, a sljedeći tjedan i autobuse

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.10.2018. u 12:49h | Objavljeno u Aktualno

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će od 12. do 14. listopada provoditi pojačani nadzor vozila i vozača. Tijekom postupanja pozornost će se obratiti na utvrđivanje težih prometnih prekršaja, a posebice prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanja pod zabranom, upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i dr.

Pojačani nadzor posebno će se provoditi prema počiniteljima najtežih prometnih prekršaja u povratu - „recidivistima“. Osim prometnih prekršaja policijski službenici će raditi i na otkrivanju kaznenih djela te njihovih počinitelja. Selektivno zaustavljanje vozila vršit će se na prethodno isplaniranim nadzornim punktovima.

Uz to, policijski službenici Policijske uprave varaždinske će od 15. do 21. listopada pojačano nadzirati prekršaje vozača teretnih automobila i autobusa. Ciljana akcija provodi se sukladno aktivnostima organizacije TISPOL.

U srijedu, 17. listopada od 8 do 14 sati, provodit će se ciljana akcija usmjerena na pojačani nazor teretnih vozila i autobusa. Prilikom akcije, prioritetno će se nadzirati prekršaji zabrane prometovanja teretnih vozila s priključnim vozilima u vrijeme zimskih uvjeta na cestama, tehnička ispravnost vozila, pretovari teretnih vozila i poštivanje radnih vremena sukladno Zakonu o radnim vremenima i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Od ostalih događaja iz PU ističu da je tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježen jedan prekršaj protiv javnog reda i mira i to u Svetom Đurđu.

Označeno u