Općina Vinica sufinancira police osiguranja usjeva i višegodišnjih nasada Foto: VV arhiva / ilustracija

Općina Vinica sufinancira police osiguranja usjeva i višegodišnjih nasada

Varaždinske vijesti | 6.5.2018. u 19:04h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Jedna od mjera iz Programa potpora u poljoprivredi na području općine Vinica je potpora za sufinanciranje troškova osiguranja usjeva i višegodišnjih nasada u iznosu od 50 posto premije, ali maksimalno do 5.000,00 kn. Stoga je Općina i za ovu godinu zaključila s osiguravajućim kućama ugovore  o subvenciji osiguranja usjeva i trajnih nasada.

Radi ostvarivanja prava na subvenciju osiguranja, poljoprivrednici uz potrebnu dokumentaciju (iskaznicu OPG-a, popis parcela s kulturama iz upisnika ili posjedovni list) moraju odabranom osiguravatelju obvezno predati i potvrdu Općine Vinica o podmirenim obvezama. Općina Vinica neće sufinancirati police uz koje neće biti priložena potvrda.

- Općina Vinica bila je među prvim općinama koje su uvele ovu mjeru pomoći poljoprivrednicima te ovogodišnjim ugovorima s osiguravajućim kućama za sufinanciranje osiguranja usjeva i trajnih Općina nastavlja dugogodišnju tradiciju. Zainteresirani poljoprivrednici mogu od 7. svibnja zaključiti police osiguranja u osiguravajućim kućama koje se bave osiguranjem usjeva i koje s Općinom Vinica imaju zaključen ugovor, a to su Euroherc osiguranje d.d. i Croatia osiguranje d.d. - rekao je načelnik općine Marijan Kostanjevac.