Općina Trnovec Bartolovečki: Kandidat HNS-a za načelnika je Miro Koren

Varaždinske vijesti | 19.4.2021. u 17:46h | Objavljeno u Aktualno

Kandidat Hrvatske narodne stranke za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki bit će Miro Koren. Kako je najavio na predstavljanju kandidature u ponedjeljak, nakon osam godina mandata stranačkog kolege Zvonka Šameca, nastavit će razvoj općine i realizaciju velikih projekata.

Koren je uvodno zahvalio Zvonku Šamecu na svemu što je u proteklih osam godina učinio za mještane općine Trnovec Bartolovečki.

– Ono s čime ja kao kandidat za načelnika, i moj tim, zajedno izlazimo pred birače je program kontinuiteta i program nastavka razvoja naše općine, program nastavka velikih investicija, program nastava realizacije velikih projekata – rekao je Koren.

U protekla dva mandata, u proteklih osam godina koliko su HNS i načelnik Zvonko Šamec vodili Općinu Trnovec Bartolovečki, stiglo je 79,5 milijuna kuna investicija.

– Nikada toliko investicija nije stiglo u našu općinu i s pravom možemo reći da je proteklih osam godina bilo osam godina konstantnog snažnog razvoja naše općine – kazao je Koren.

Podsjetio je da je najviše uloženo u Aglomeraciju Varaždin na području općine, u izgradnju i održavanje prometnica, obnovu društvenih domova. Naglasio je da je, uz velike projekte, najvažnije ulaganje u mlade.

– A kako bismo pomogli prije svega mlade obitelji s djecom povećat ćemo naknade za novorođene na 3.000 kuna za svako dijete te 1.000 kuna više za svako naredno dijete u obitelji. Sufinancirat ćemo vrtiće sa 70 %, proširiti i dograditi dječji vrtić u Trnovcu – najavio je Koren.

Dodao je da će roditelji u potpunosti biti oslobođeni plaćanja produženog boravka u osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu i troškova školske kuhinje za učenike iz obitelji slabijeg socijalnog statusa. Najavio je izgradnju POS stanova te besplatni priključak kanalizacije mladima za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. U programu HNS-ovog kandidata za načelnika je i uređenje groblja u Bartolovcu, adaptacija grobne kuće u Šemovcu uz proširenje nadstrešnice te izgradnja parkirališta i prilaza groblju. Nastavit će poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Najavio je i projekt izgradnje kulturnog i vatrogasnog centra za koji je dokumentacija pripremljena. Nastavit će s podupiranjem projekata i programa udruga te brigom za mještane treće životne dobi kojima će se uz isplatu Božićnica osigurati i Uskrsnice.

– Uskoro ćemo predstaviti detaljan program za svako mjesto u općini, od Zamlake do Trnovca, te predstaviti kandidate za listu HNS-a koja će i ovoga puta biti pobjednička lista u Općini Trnovec Bartolovečki – poručio je Miro Koren.

Aktualni načelnik Zvonko Šamec zahvalio je svima na suradnji u proteklih osam godina koje su Općinu Trnovec Bartolovečki učinile jednom od najrazvijenijih općina u Varaždinskoj županiji, ali i na sjeveru Hrvatske.

– Iz osobnih razloga ne mogu se više kandidirati za načelnika Općine. Mislim da sam napravio sve što se u datom momentu moglo napraviti. Znam da bi mještani uvijek htjeli da se napravi više i bolje, ali napravili smo ono što je bilo moguće, uz pomoć ministarstava, Vlade Republike Hrvatske, komunalnih poduzeća i mislim da su rezultati vidljivi na području cijele naše općine – rekao je Šemec.

Potporu Korenovoj kandidaturi dali su i saborski zastupnik Predrag Štromar te kandidat HNS-a za župana Krunoslav Lukačić.

– Zadnje 3,5 godine u općinu Trnovec Bartolovečki došlo je jako puno novaca od Vlade RH za puno projekata. Radi se o desecima milijuna kuna koji su kvalitetno uloženi za dobrobit građana. Tako će biti i dalje. Ovu Vladu podupiremo, imamo odličnu komunikaciju. Jedna jako bitna stvar koja je ušla u program Vlade su besplatni vrtići. Ja sam siguran da ćemo sa 1.1. iduće godine uspjeti, načelnik i ja kao saborski zastupnik i resorno ministarstvo za obrazovanje, da ćemo uvesti besplatni vrtić i općini Trnovec Bartolovečki – kazao je Štromar.

Kandidat Lukačić je naglasio da će kao budući župan slušati građane i gospodarstvenike, a za općinu Trnovec Bartolovečki da će nastaviti s kontinuitetom razvoja.

- Ovdje prepoznajemo Miru Korena kao kvalitetnog kandidata koji će nastaviti s projektima koji su započeli u mandatu Zvonka Šameca. Siguran sam da će znanje i iskustvo gospodina Šameca biti od velike pomoći našem budućem načelniku Korenu, a vjerujem da i svi mještani od njega očekuju daljnji doprinos razvoju općine. Ovim primjerom HNS ponovo dokazuje kako nam je čovjek na prvom mjestu i da ništa nije važnije od ljudskog zdravlja. A svjedoci smo u posljednje vrijeme da se drugi poigravaju s našim zdravljem, ali i živcima. Ja vam kao budući župan garantiram da ću slušati prijedloge naših građana i gospodarstvenika, ali i onih koji brinu o našem zdravlju te neću biti i epidemiolog i imunolog i doktor i što još ne u jednoj osobi – poručio je Lukačić.

 

Označeno u
Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci