Općina Beretinec – nova članica LAG-a Sjeverozapad

| 18.12.2015. u 08:11h | Objavljeno u Aktualno

U Domu kulture u Lepoglavi održana je osma Skupština Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad na kojoj je u članstvo ovog LAG-a primljena Općina Beretinec. Tako ova lokalna akcijska grupa sada obuhvaća 13 općina i gradova iz sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije.

- Na Skupštini je članovima predstavljena svrha izrade Lokalne razvojne strategije, metodologija njene izrade te planirana dinamiku održavanja partnerskih odbora – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Izrada ovog strateškog dokumenta važna je kako bi se odredili prioriteti i pravci strateškog razvoja na području LAG-a. 

- Posebno je važno da se u izradu Strategije uključi što veći broj dionika, kako bismo ustanovili stvarne potrebe našeg područja te izradili kvalitetan i primjenjiv dokument –naglasio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad

Članovima Skupštine aktivnosti tijekom ove godine predstavio je tajnik LAG-a Emil Tkalec, koji je posebno naglasio kako su one bile usmjerene na jačanje kapaciteta članova, pa je LAG Sjeverozapad organizirao i niz radionica koje su bile tematski vezane uz poljoprivredu i ruralni razvoj

Članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili i plan rada te financijski plan za 2016. godinu, pri čemu je posebno naglašeno kako će LAG tijekom prve polovice slijedeće godine svoje aktivnosti usmjeriti na izradu Lokalne razvojne strategije do 2020. godine, za što je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, temeljem Podmjere 19.1, LAG-u Sjeverozapad dodijelila 318 tisuća kuna. LAG će i u slijedećoj godini nastaviti aktivnosti vezane uz jačanje kapaciteta svojih članova.