Opća bolnica Varaždin: U krug bolnice samo najhitniji Foto: VV arhiva

Opća bolnica Varaždin: U krug bolnice samo najhitniji

M.P./Varaždinske vijesti | 6.12.2016. u 09:10h | Objavljeno u Aktualno

Premda je prije svega osam mjeseci, točnije od sredine veljače, izmijenjen režim parkiranja u krugu Opće bolnice Varaždin, za mjesec dana ponovno slijede promjene po tom pitanju. Razlog ovim izmjenama režima parkiranja radovi su na energetskoj obnovi zgrada unutar kompleksa OBV najavljeni za siječanj.

- Obnovit će se zgrada neurologije, zgrada interne s kotlovnicom, zgrada kuhinje, zgrada ljekarne, zgrada praonice, zgrada računovodstva te zgrada kirurgije. Završetak radova predviđen je unutar godine dana stoga će istovremeno biti otvoreno nekoliko gradilišta unutar bolničkog kruga, a što će znatno limitirati broj parkirnih mjesta - objašnjava ravnateljica OBV Sanja Zember.

Ulaz u bolnički krug bit će dopušten samo vozilima kojima se dovoze teško pokretni ili hitni bolesnici do pojedinih radilišta.

- Na ulazu će biti portir koji će propuštati vozila s teško pokretnim i hitnim bolesnicima, no ta će vozila nakon 15-ak minuta morati napustiti bolnički krug i parkirati se na predviđenim parkirnim mjestima u okolnim ulicama ili podzemnim garažama - napominje Zember.

Zaposlenici bolnice parkirat će se pak na dva bolnička parkirališta koja su dosad bila pod naplatom te na preostalim dostupnim parkirnim mjestima unutar bolničkog kruga.

- Bolnički krug više neće biti parkirališna zona budući da će se istovremeno odvijati radovi na nekoliko objekata. Mi ne možemo biti odgovorni ukoliko se primjerice dogodi da kamen s gradilišta padne na auto - navodi ravnateljica OBV dodavši da će o točnom datumu početka radova i izmjeni režima parkiranja javnost biti pravodobno obaviještena.