Opća bolnica Varaždin dobila prestižnu akreditaciju AACI za izvanrednu skrb o pacijentima

Varaždinske vijesti | 4.7.2023. u 14:17h | Objavljeno u Aktualno

Opća bolnica Varaždin postigla je izvrsne rezultate na akreditaciji prema američkoj akreditacijskoj kući AACI (Medical Accreditation Commission International).

Ova akreditacija predstavlja veliko priznanje za varaždinsku bolnicu i potvrdu posvećenosti o kvaliteti skrbi o pacijentima jer se radi o jednoj od najjačih akreditacijskih kuća za bolnice u svijetu.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak istaknuo je kako varaždinska bolnica ostaje posvećena pružanju visokokvalitetne zdravstvene skrbi svojim pacijentima te će nastaviti raditi na stalnom unaprijeđenju naših procesa i standarda. Zahvalio je svim djelatnicima na predanom radu i podršci koju su pružili u postizanju ovog iznimnog rezultata.

-To je rezultat naše predanosti uspostavi sustava sigurnosti i kvalitete skrbi za naše pacijente. Također, ovaj izvrstan rezultat pokazuje kontinuitet i napredak u našem radu te potvrđuje angažman i sudjelovanje svih djelatnika bolnice koji su prepoznali važnost ovakvog načina rada. Visoki standardi koje njegujemo u našoj bolnici urodili su plodom te predstavljaju potvrdu naše predanosti pružanju sigurne i kvalitetne skrbi pacijentima - poručio je Poljak.

Specijalistica neurologije i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu Dubravka Dobec–Gorenak objasnila je kako je Opća bolnica Varaždin uspješno prošla inicijalni audit.

-Ovom auditu prethodio je predaudit 2019. godine, koji je imao cilj pozicionirati nas i procijeniti naše trenutno stanje. Rezultati tog predaudita, održanog 18. i 19. studenog 2019. godine, pokazali su postignuće od 57,79 posto. Nakon predaudita, pravi inicijalni audit je proveden prošle godine pri čemu smo postigli vrlo visokih 85 posto - rekla je Dobrec-Gorenak.

U skladu s pravilima akreditacijske kuće AACI, nakon inicijalnog audita slijede dva periodička audita u razdoblju od godinu dana. Prvi periodički audit Opća bolnica Varaždin uspješno je provela 26. i 27. lipnja, a rezultat je iznosio visokih 88,84 posto.

-Akreditacija AACI predstavlja jednu od najjačih akreditacijskih kuća za bolnice u svijetu, a dobivanje ovog izvješća za prvi periodički audit predstavlja veliko priznanje za našu bolnicu i pokazuje da bolnica ozbiljno radi na uspostavi sustava sigurnosti i kvalitete - objasnila je Dobec-Gorenak.