Oko tristotinjak planinara na jubilarnom desetom "Špancir-pohodu"

Varaždinske vijesti | 21.8.2017. u 11:21h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva "MIV" iz Varaždina jučer je održani jubilarni, deseti po redu „Špancir-pohod“ koji je okupio tristo planinara iz cijele Hrvatske. Okupljene planinare su ispred sportske dvorane „Graberje“ došli pozdraviti i župan Radimir Čačić te posebna savjetnica župana Natalija Martinčević. Župan Čačić je u pozdravnom govoru pohvalio rad i aktivnosti planinarskog društva koje već punih 37 godina kroz razne aktivnosti promovira Varaždin i Varaždinsku županiju.

- Čestitam organizatorima na ovoj akciji te na svim dosadašnjim uspjesima koje je planinarsko društvo „MIV“ postiglo. U svojim aktivnostima društvo promiče zdrav život, sportski duh te druženje, a veliki broj članova dokazuje kako ste zanimljivi i mlađim uzrastima. Želim Vam još mnogo uspjeha, lijepih susreta, a svima koji su stigli van granica naše Županije želim da danas uživaju u našemu lijepome gradu koji ovih dana živi u svome posebnome sjaju – rekao je Čačić kojemu su organizatori, kao i posebnoj savjetnici poklonili prigodne majice s željom da se koji puta pridruže planinarenju.

Inače, sam pohod iznosi osam kilometara, prolazi se gradskim ulicama, a završno druženje upriličeno je kod Sportske dvorane „Arena“ u Varaždinu.

200817 spancirpohod 1

200817 spancirpohod 2

Označeno u